Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / “Buscherhoff-Plastikal” planira proširenje kapaciteta: Novih 200 radnih mjesta u Kalesiji

“Buscherhoff-Plastikal” planira proširenje kapaciteta: Novih 200 radnih mjesta u Kalesiji

U kabinetu općinskog načelnika Seada Džafića danas je održan sastanak kolektiva firme “Buscherhoff-Plastikal” a s ciljem da se obezbijede uslovi za proširenje kapaciteta ove uspješne firme što će usloviti i nova zapošljavanja.

Sastanku su prisustvovali pomoćnici načelnika: Hata Turić-Mujčinović, Mujo Tosunbegović, direktorica firme “Buscherhoff-Plastikal” Zilha Ferhatbegović, vlasnik Bern Buscherhoff, vijećnik Mujo Mujkić i načelnik Sead Džafić.

Na sastanku je dogovoren način na koji će firma prošiti svoje kapacitete, te na koji način Općina Kalesija može pomoći.

-“Ja kao načelnik sam obećao pomoć, te ću u najkraćem vremenskom roku izdati svoju potrebnu dokumentaciju koja je potrebna za proširenje kapaciteta ove firme. Radi se o zapošljavanju nekih 200-250 uposlenika, a upravo je to cilj ove posjete danas”, kazao je Džafić.

Direktorica Ferhatbegović istakla je da je ovaj sastanak bio jako bitan za njihov kolektiv, te da je zahvalna za podršku koju su dobili u kabinetu načelnika.

-“U interesu nam je da proširimo farbiku i mogućnosti daljeg zapošljavanja, ja lično ocjenjujem veoma pozitivnim održan sastanak danas, a mislim da će oduševljenje našeg kolektiva biti veoma veliko. Zaista smo naišli na interes da nam se pomogne, kako bi se što više razvili i naravno kako bi što više osoba zaposlili u našoj fabrici”, kazala je direktorica Zilha.

 

About redakcija novina

Scroll To Top