Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Literarni natječaj „Zavičajna priča“: Žiri okončao posao, rezultati u četvrtak

Literarni natječaj „Zavičajna priča“: Žiri okončao posao, rezultati u četvrtak

Okončan je i drugi literarni natječaj za izbor najbolje kratke priče pod nazivom „Zavičajna priča“, koji je raspisala Gradska biblioteka Kalesija.

hazim karicŽiri u sastavu: Hazim Karić, prošlogodišnji pobjednik natječaja, Fahrudin Sinanović, novinar i književnik, i Alma Osmanović, diplomirani žurnalista, odradio je svoj dio posla, iščitao priče i ocijenio ih.

Od Mehmeda Hodžića, direktora Gradske biblioteke, saznajemo da će rezultati natječaja biti objavljeni u četvrtak, 28. maja, u 16,00 sati u Gradskoj biblioteci, kada će biti izvršena i dodjela nagrada. Na natječaju su učestvovali i afirmisani, poznati bh. književnici.

– Zadovoljni smo  kvalitetom pristiglih priča. U odnosu na prošlogodišnji natječaj, ovaj je uspješniji i po broju pristiglih priča, a i po kvalitetu. Kriterij za ocjenjivanje priča su: vrijednost i autentičnost zavičajne informacije koju sadrži priča, stilsko-estetski elementi i sama fabula, kazao je direktor Hodžić, dodajući da su na ovogodšnji natječaj pristigle 44 priče iz cijele BiH i iz inozemstva.

Do oktobra je planirano objavljivanje zajedničke zbirke priča, u kojoj će biti 15-ak najboljih priča sa dva održana literarna natječaja „Zavičajna priča“.

About redakcija novina

Scroll To Top