Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / “Snaga nezavisne žene” organizuje Slatki petak za prikupljanje pomoći Edini Mehmedović

“Snaga nezavisne žene” organizuje Slatki petak za prikupljanje pomoći Edini Mehmedović

Udruženje “Snaga nezavisne žene” u saradnji sa drugim kalesijskim udruženjima organizuje “Slatki petak” a sve s ciljem prikupljanja pomoći za Edinu Mehmedović, koja boluje od rijetke bolesti “sistemski lupus”.

Sistemski eritemski lupus (SEL) je autoimuna bolest s karakterističnim stvaranjem autoantitijela prema komponentama stanične jezgre uz vrlo raznolika klinička očitovanja. Bolest može zahvatiti kožu, zglobove, bubrege, pluća, živčani sustav i serozne membrane, a obilježena je fazama aktivnosti i povlačenja.
Edina se sa ovom rijetkom bolešću bori već 6 godina, a stanje se u posljednjim danima pogoršalo, zbog čega je zatražila pomoć od svojih sugrađana.

-“Sada se stanje pogoršalo i morala sam apelovati na pomoć hitno. Otac mi je penzioner i njegovu ušteđevinu sam svela na minimum. Terapija mi je kortikosteroidna i antimalarici što bukvalno pored niza posljedica, tope kosti u meni. Zato trebam brzo liječenje. Hvala Vam unaprijed! Pomoć dobro došla i u lijekovima”, napisala je Edina.

“Slatki petak” će se održati 12. maja 2017. godine i tom prilikom kupovinom jednog kolača možete pomoći liječenje Edine.

Prodaja će se vršiti ispred Čaršijske džamije u Kalesiji u periodu od 11 do 14 sati.

Ukoliko želite pomoći Edini možete je pozvati i na broj telefona +38762 631 233.

About redakcija novina

Scroll To Top