Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / “Zmajići” na Euru bez pomoći Kalesijca Miralema Ramića:”Preznojavam se i dok gledam utakmicu svojih saigrača”

“Zmajići” na Euru bez pomoći Kalesijca Miralema Ramića:”Preznojavam se i dok gledam utakmicu svojih saigrača”

Iko zbog povrede neće biti na terenu, kadetski reprezentativac poručuje

“Preznojavam se i dok gledam utakmicu svojih saigrača”

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Hrvatsku na Evropsko prvenstvu. Bh. navijači očekuju da Jusuf Gazibegović, Armin Imamović, Enio Zilić, Emir Sejdović, Eldin Omerović, Stefan Santrač, Đani Salčin, Domagoj Marušić, Milan Šikanjić, Nemanja Vještica, Milan Savić, Elvis Mehanović i ostali izabranici selektora Sakiba Malkočević prođu grupu u kojoj nalaze još i Njemačka, Srbija i Irska.

Među kadetskim reprezentativcima neće biti Miralema Ramića, mladog igrača Herte, koji je na prethodnim kvalifikacijama bio dio ove ekipe, ali ga je povrede spriječila da nastupi na Evropskom prvenstvu.

ramic

“Pokušao sam biti sto posto spreman, ali na kraju nije uspjelo, nažalost. Puno sreće želim mojim kolegama. Bez obzira što neću biti sa njima na terenu, i srcem i dušom ću biti uz moje prijatelje, kao što sam bio uz njih i dok su igrali elitni krug kvalifikacija. Vjerujte, i dok sam ih gledao, preznojavao sam se kraj televizora. Ne zna se šta je teže: biti na terenu i igrati utakmicu ili gledati pored TV ekrana”, kaže Miralem Ramić.

Nakon povrede prepona, već je počeo trenirati. Cilj mu je, kako kaže, da ponovo izbori mjesto u prvoj postavi kadetskoj selekciji Herte, u kojoj je do povrede bio glavi igrač. U aprilu je napunio punih 17 godina i do kraja godine ima pravo nastupa za kadete.

“Povratak u prvi tim kadeta Herte će, ako Bog da, biti samo prolazna stanica do povratka u reprezentaciju, a i put do prvog tima Herte i potpisivanja prvog profesionalnog ugovora”, govori Miralem Ramić, koji je još kao dječak bio na meti zagrebačkog Dinama, Arsenala, Milana, Hajduka…

About redakcija novina

Scroll To Top