Srijeda , 1. Maja 2024.

Akcija “Slatki petak” za Zejfu Sarajlić – Vildić

Udruženje “Snaga nezavisne žene” danas, u petak, od 11,00 do 145,00 sati, organizuje “Slatki petak” za pomoć  oboljeloj sugrađanki Zejfi Sarajlić Vildić. Iz ovog udruženje pozivaju sva ostala udruženja da s euključe u ovu akciju i time daju doprinosz liječenju naše sugrađanke.

– ” Slatki petak” u Kalesiji je osmišljen kao način pomoći onima kojima je to potrebno. Odlučili smo da svaki zadnji petak u mjesecu bude “Slatki petak”.
Već dva uspješno realizovana “Slatka petka” su iza nas. Na redu je treći.
Ono što je jako bolno u svemu ovome je što se radi o osobama koje se bore da spase svoj život. Osobe koje ulaze u borbu iz koje samo Allah zna kako će izaći.
Moralna obaveza nas kao zajednice je da pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima, da zaboravimo na sve podjele i razmjerice i da pokažemo našu ljudskost i humanost na djelu.

Našoj sugrađanki Zejfi Sarajlić Vildić smo potrebni. Prije par dana joj je dijagnosticirana LEUKEMIJA. Hitno joj je potreban novac za 4 terapije, od kojih svaka košta po 4000 KM. BUDIMO HUMANI, jer naše je samo to što damo, poručuju iz Udruženja Snaga nezavisne žene”.

apetak

 

Također pogledajte

Mektebsko takmičenje 2024: Ekipno najuspješniji takmičari iz džemata Dubnica, Seljublje i Prnjavor

U nedjelju, 28. aprila 2024. god., održano je mektebsko takmičenje. Najviše uspjeha su imali takmičara …