Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / NASLJEDNIK MIRALEMA PJANIĆA: Mladi reprezentativac BiH bira između tri kluba iz najjačih liga Evrope

NASLJEDNIK MIRALEMA PJANIĆA: Mladi reprezentativac BiH bira između tri kluba iz najjačih liga Evrope

Pred Mirzom Mustafićem, mladim reprezentativcem BiH i fudbalerom Borussije Moenchengladbach, dani su odluke. Naime, ovaj veznjak nakon dobre sezone u juniorskoj Bundesligi morat će izabrati klub u kojem će klubu nastaviti karijeru.

mustafić-850x491-768x444

Mustafić već duže vrijeme trenira sa seniorima Moenchengladbacha, ali za njegovim uslugama postoje i interesi drugih klubova. Luksemburški Lequotiden piše kako su za Mirzinim uslugama ozbiljno zagrizli Benfica i Monaco, pa su zastupnici našeg mladog fudbalera na slatkim mukama.

“Moj prioritet je da igram. Ako je to moguće, čim prije u seniorskoj ekipi”, zagonetan je bio Mustafić, koji će tek donijeti najvažniju odluku u svojoj karijeri.

Inače, Mustafić slovi za nasljednika Pjanića. Čak je i veznjak Juventusa izjavio da je Mirza njegov nasljednik. I životne sudbine su im slične. Obojica su porijeklom iz Kalesije, a roditelji su im odselili u Luksemburg, gdje je i Miralem, a i Mirza nekoliko godina kasnije, započeo svoj fudbalski put. Zatim su obojica bili članovi Metzove fudbalske škole. Mire je nakon Metza produžio u Lyon, a nekoliko godina kasnije Mirza je izabrao Monnchengladbach. Bliži se dan kada ćemo ih zajedno gledati u “A” reprezentaciji BiH.

(N.S./Sportske.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top