Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Senad Husić, igrač mađarskog DVTK-a: Možda budem Bešićev saigrač u Ferencvarošu

Senad Husić, igrač mađarskog DVTK-a: Možda budem Bešićev saigrač u Ferencvarošu

Bivši igrač kalesijske Bosne i gradačačke Zvijezde Senad Husić iza sebe ima uspješnu sezonu u mađarskom klubu DVTK. Trenutno se odmara u svojoj Kalesiji.

123

– S obzirom da mi je ovo prva sezona u inozemstvu, veoma sam zadovoljan. Izborio sam se za mjesto u timu, a klub je zauzeo mjesto u gornjem dijelu tabele. Igrali smo i finale nacionalnog kupa. Iako smo izgubili od Ujpešt Doža, igrat ćemo u Evropskoj ligi jer je Ujpešt kažnjen zabranom igranja 3 godine u Evropi, kaže Husić.

 

Senada Husića raduju dobre igre Muhameda Bešića, igrača Ferencvaroša, u dresu reprezentacije.

 

– Bešić je jedan od najboljih igrača u mađarskoj ligi. U svom klubu igra na više pozicija: defazivnog bočnog, stopera i zadnjeg veznog. Kad smo igrali protiv Ferencvaroša, i Bešić i ja smo igrali po bokovima na istoj strani. Mogu se pohvaliti i da sam ga nekoliko puta pretrčao, kaže Senad Husić, dodajući da postoje šanse da naredne sezone bude saigrač Muhameda Bešića u Ferencvarošu.

 

Naime, iako ima ugovor sa DVTK na još dvije godine, postoji mogućnst da promjeni sredinu. Odličnim igrama Husić je  postao zanimljiv i vodećim klubovima iz Mađarske. Među prvim je Ferencvaroš bacio oko na bh. internacionalca. Međutim, ovaj transfer će se moći realizirati samo ako iz Ferencvaroša ode neko od stranaca, te tako otvori mjesto za dovođenje novog stranca. Senad Husić, sa svojih 24 godine, još uvijek ima reprezentativne ambicije. Igrao je za mladu reprezentaciju BiH kod Vlade Jagodića pa se nada da će se izboriti za mjesto u našoj najboljoj selekciji. Senad Husić igra na poziciji defazivnog bočnog, a njegovi najveći kvaliteti su brzina, centaršut i snažan udarac. Posebno ga raduje to što Sušič cijeni brze igrače.

About redakcija novina

Scroll To Top