Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / UGM „Sumejja“ Kalesija: Predramazansko druženje sa gošćama iz Lukavca

UGM „Sumejja“ Kalesija: Predramazansko druženje sa gošćama iz Lukavca

U ponedjeljak,  16. juna, UGM „Sumejja“ Kalesija u svojim prostorijama u centru grada, organizovalo je svečani ručak za svoje članice i simpatizere udruženja. Povod ovog okupljanja jeste dobrodošlica najdražem gostu –  Ramazanu. Svečanosti su prisustvovale i gošće iz Lukavca sa mualimom Hasibom, koje su svojim prigodnim programom uveličale ovaj događaj.

sveUčenjem kuranskih ajeta  te ilahija i kasida  gosti su sve prisutne doveli do suza. Prigodnim riječima se obratila i mualima Hasiba, koja je između ostalog kazala da hizmet vjeri nikako ne može biti teret, već je to prilika na ovom svijetu koju treba iskoristiti.

 

Mualima Hasiba je porijeklom iz okoline Zvornika, a posljednjih dvadeset godina živi u Lukavcu, gdje pokušava organizovati vjerski život. To joj i uspijeva u dobroj mjeri, mnoge žene su prošle „njenu“ školu Kur'ana. Ona radi u školi kao vjeroučiteljica, ali i van škole okuplja omladinu koja se, kako sama mualima kaže, poslije osnovne škole nađe u jednom praznom prostoru, i tad je vrlo bitno pružiti im ruku i pokazati pravi put.

rasema

 

About redakcija novina

Scroll To Top