Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Načelnik upriličio prijem za Isaka Džafića, predstavnika Kalesije na takmičenju u Bangkoku

Načelnik upriličio prijem za Isaka Džafića, predstavnika Kalesije na takmičenju u Bangkoku

Mladi Kalesijac Isak Džafić vratio se iz Bangkoka (Tajland), gdje je sa učenicima Međunarodne škole u Tuzli predstavljao našu državu na međunarodnom takmičenju pod nazivom “World Scholar's Cup”.

Naime, “World Scholar's Cup” je takmičenje koje okuplja 3.500 učenika iz 50 država svijeta koji se takmiče u kategorijama debata, pisanje eseja i kviza. Ove godine takmičenje je održano u Bangkoku, a iz Kalesije je učešće uzeo upravo Isak Džafić, učenik osmog razreda Međunarodne škole u Tuzli.

Isaka Džafića i njegovog oca Senada, danas je u kabinetu primio i načelnik Kalesije po ovlaštenju Ismet Mešić.

isak_dzafic

“Drago mi je da imamo ovakve djece u Kalesiji i što je Isak predstavljao ne samo svoju školu nego i našu općinu. Mi ćemo uvijek ovakvim učenicima stojati na raspolaganju i naravno pomagati im da postižu još bolje rezultate”, kazao je Ismet Mešić.

Zadovoljstvo upriličenim prijemom nije skrivao ni Isakov otac Senad Džafić, koji je kazao da je Općina glavni sponzor i “krivac” što je Isak uspio otići na ovo takmičenje.

isak_dzafic1

“Zaista Ismetu hvala mnogo jer je od prvog trenutka pomogao da Isak ode na ovo takmičenje. Evo dobili smo obećanje da će Općina pomoći i kada bude išao u novembru na takmičenje u New York”, govori za našu televiziju Senad.

isak_dzafic2

Inače, Isak Džafić je u više navrata postizao i zapažene rezultate kada su u pitanju takmičenja iz matematike, a u Međunarodnoj školi u Tuzli slovi za boljeg učenika koji, kako kažu, postiže dobre rezultate na svim poljima nauke i sporta.

isak_dzafic3

 

About redakcija novina

Scroll To Top