Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Sead Džafić, prof. dr. Izudin Džafić, Hasan i Vildan Uščuplić pristupili SDA

Sead Džafić, prof. dr. Izudin Džafić, Hasan i Vildan Uščuplić pristupili SDA

 Saopćenjem za javnost oglasio se Mjesni odbor ogranka SDA Kalesija centar, na čijem čelu je Hasan Ramić, u kojem navodi da se u toku mjeseca maja i juna rukovodstvo ovog ogranka angažovalo se na omasovljenju članstva,te da su novi članovi SDA postali istaknuti privrednici i drugi ugledni Kalesijci.

tt-  Ove aktivnosti su urodile plodom, tako da su potpisivanjem pristupnica svoj angažman u okviru Mjesnog ogranka Kalesija centar počeli istaknuti privrednici Sead Džafić, vlasnik firme Unis TOK doo Kalesija, Hasan Ušćuplić i Vildan Ušćuplić, vlasnici firme Polo i Polo junior Kalesija), te doktor elektrotehničkih nauka Izudin Džafić, jedan od vodećih istraživača u renomiranoj svjetskoj kompaniji Siemens i predavač na fakultetu u Sarajevu, mladi  kadrovi iz kalesijskih firmi Mensur Hukić, Jasmin Tupajić i drugi.

Takođe, obavljeni su brojni kontakti sa aktivistima stranke SDA iz vremena njenog osnivanja s ciljem njihovog aktivnijeg uključivanja u predstojeće aktivnosti mjesnog ogranka. Aktivnosti na evidenciji i omasovljenju članstva nastavljaju se i dalje.

Na sastancima sa aktivistima iz mjesnog ogranka pokrenuto je pitanje rješavanja nekih aktuelnih problema koji već duže vrijeme opterećuju građane MZ Kalesija centar, o čemu će javnost biti obaviještena u narednom periodu, navodi se u saopćenju MO SDA Kalesija centar, kojeg potpisuje predsjednik Hasan Ramić.

About redakcija novina

Scroll To Top