Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Zašto će i SDP-ovci glasati za načelnika Omerovića?

Zašto će i SDP-ovci glasati za načelnika Omerovića?

I u Kalesiji predstojeći izbori postaju glavna tema razgovora. Najviše se priča o tome ko od kandidata ima najviše šansi da uđe u neki od parlamenata. Sve stranke su objavile liste svojih kanidata za više nivoe vlasti. SDA je, između ostalih, za Parlament Federacije BiH kandidirala i aktuelnog načelnika Rasima Omerovića. Upravo za njega kažu i da ima najviše šansu da izbori mjesto u Parlamentu.

glasacka_kutija_1

Naime, prilikom februarskih protesta glavni zahtjev kalesijskih demonstranata bio je smjena načelnika Rasima Omerovića. Kasnije su potpisivali i peticiju, prikupili više od 3000 potpisa za njegovu smjenu, ali ga nisu uspjeli smijeniti jer ta njihova inicijativa nije dobila dovoljan broj glasova na Općinskom vijeću Kalesija.

Sad, kada je Rasim Omerović kandidat na listi SDA za Federalni parlament, oni koji nisu zadovoljni njegovim načinom upravljanja Kalesijom, u tome vide odličnu šansu da ga se riješe. A riješit će ga se tako što će glasati za njega. Navodno, kažu i da Sead Šehić, koji je bio glavni organizator peticije za smjenu kalesijskog načelnika, već lobira kod građana da glasaju za Rasima Omerovića. Svoj glas za Rasima Omerovića dat će i neki iz SDP-a.

- Ja ću glasati za njega samo da ga se kutarišemo. Znam još ljudi koji ga ne vole, ali će glasati za njega iz istog razloga, kazao nam je jedan od SDP-ovaca.

About redakcija novina

Scroll To Top