Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / “Dani povratka Mahala 2015” – odigran je tradicionalni malonogometni turnir

“Dani povratka Mahala 2015” – odigran je tradicionalni malonogometni turnir

Završena su sportska nadmetanja u okviru manifestacije “Dani povratka Mahala 2015”, u povodu 19. godišnjice povratka u Mahalu – prvo mjesto sa ostvarenim povratkom u Bosni i Hercegovini.

U nedjelju 23. avgusta 2015. godine na sportskom poligonu u Mahali odigran je tradicionalni malonogometni turnir, u kojem su se u finalnom susretu sastale ekipe “Tehnoplan” Kalesija i “Crni labud” Šeher. Pobjednik turnira je “Tehnoplan” Kalesija, 2. mjesto pripalo je ekipi “Crni labud” Šeher dok je 3. mjesto zauzela ekipa “San Remo” Križevići.

turnirturnir1

Održana su i takmičenja u tradicionalnim narodnim vještinama, bacanju kamena i nadvlačenju konopca.

turnir2

U bacanju kamena pobjednik je Ferdin Salihović iz Kamenice, dok su u nadvlačenju konopca titulu najjače ekipe po treći put zaredom odnijeli Šeherci. Ekipa “Crni labud” Šeher u finalu nadjačala je ekipu “Tehnoplan” Kalesija, i time im se revanširala za poraz u fudbalu.
Organizator takmičenja bio je Omladinski savez Mahala, pokrovitelj Bošnjačka zajednica kulture Preporod BiH – Opštinsko društvo Osmaci, a sponzori “Magic vision” Kalesija i Udruženje prognanika “Gornja Spreča” Kalesija.

turnir3

About redakcija novina

Scroll To Top