Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO: Ilahije i kaside u Kikačima okupile veliki broj građana

FOTO: Ilahije i kaside u Kikačima okupile veliki broj građana

Drugi po redu “Internacionalni festival ilahija i kasida” okupio je noćas u Kikačima veliki broj građana iz svih MZ sa područja naše općine. Nakon okupljanja, horovi iz Kikača, Dubrava, Vukovija, Miljanovaca, Gračanice, Srebrenika, Zenice kao i članovi hora iz Novog Pazara, ali i članovi KUD-a “Sevdah” iz Seljublja” i “Biser” iz Tojšića prodefilovali su do mjesne džamije gdje su proučili Fatihu za one koji živote dadoše za odbranu domovine, a mogli su uživati i u kratkom času historije o Kikačima.

“Ovo je drugi put da se u Kikačima okuplja mladost i različitost. Kao što vidite tu su i gosti iz raznih gradova BiH ali i hor iz Srbije. Mislimo da ovakva manifestacija oživnjava Bošnjake i oživljava našu tradiciju” rekao nam je Muamer efendija Fazlić koji je organizator ovakvog festivala.

Nakon defilea prvi su se predstavili članovi KUD-a “Biser” iz Tojšića, a zatim i članovi KUD-a “Sevdah” koji su u narodnim nošnjama podigli publiku na noge, a zatim su se na bini dodijelila i priznanja za one najzaslužnije koji su pomogli organizaciju festivala, ali i za vođe horova. Priznanja svima je uručio općinski načelnik Rasim Omerović koji se svima zahvalio za učešće te istakao da će Općina na čijem je on čelu i dalje pomagati ovakve i slične manifestacije.

 

About redakcija novina

Scroll To Top