Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO: Izletište Grabik zatrpano smećem

FOTO: Izletište Grabik zatrpano smećem

Kada je Općina Kalesija finansirala izgradnju izletišta Grabik u Gornjoj Kalesiji zamišljeno je bilo da to bude izletište u kojem će uživati ponajviše djeca, a svakako i drugi. No, od toga kako sada stvari stoje nema ništa, jer izletište je već je uništeno od nesavjesnih građana naše općine. Podsjećanja radi Općina Kalesija i Fond otvoreno društvo za izgradnju izletišta izdvojili su preko 100.000 KM, a ono je danas prepušteno samo sebi.

„To je samo prva faza uređenja ovog izletišta. U drugoj fazi će se obezijediti sistem očuvanja i zaštite ovog sportsko-rekreacionog parka, a obezbijedit će se i novi sportsko-rekreativni sadržaji. Predviđeno je da se park preda na upravljanje komunalnom preduzežu “Komunalac” Kalesija“, rekao je načelnik Kalesije Rasim Omerović za naš portal 2012. godine.

Izgleda da se od rečenog, nije ispunilo a Grabik je prepušten uništavanju.

Naime, naša ekipa je jučer boravila u ovom izletištu, te smo se zabilježili u kakvom se stanju ono nalazi. Vandali su uništili stolice, stolove, lejtnikovce,mjesta za roštilje, a sve je prepuno i krutog otpada, a tu su i nezaobilazne flaše od raznih alkoholnih pića. Ono što je zabrinjavajuće je svakako i to da se tu odlaže i otpad od kuće poput kostiju, ostataka mesa i druge hrane što može dovesti do ozbiljne zaraze.

grabik1

grabik2

grabik10

About Dopisnik Kalesijskih

Scroll To Top