Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Ni bolest ih nije omela u ljubavi: Aldina Sarajlić i Elvir Nuhanović završili pred matičarem

Ni bolest ih nije omela u ljubavi: Aldina Sarajlić i Elvir Nuhanović završili pred matičarem

U Kalesiji, proteklog vikenda vjenčali su se Aldina Sarajlić i Elvir Nuhanović, dvoje mladih čija je životna i ljubavna priča protekle dvije godine dirnula cijelu Kalesiju i BiH.

Naime, početkom 2013. godine, u februaru mjesecu, baš kad su vršili posljednje pripreme za svadbu, koja je bila planirama koji mjesec kasnije, jedan ljekarski nalaz je pokazao da je Aldina teško bolesna – da ima leukemiju.

  Šokantno saznanje

Bilo je to šokantno saznanje i za Aldinu Sarajlić i za njenog zaručnika Elvira Nuhanovića, a i za sve njene pozanike. Činilo se da je to kraj životne priče za Aldinu i ktraj njihove ljubavne idile.

aldinaIpak, ljubav je bila jača od bolesti. Aldina i Elvir su odlučili da se ne predaju, da se bore. Elvir je, uz pomoć prijatelja I poznanika pokrenuo akciju prikupljanja novaca za Aldinino liječenje. S obzirom da je za operaciju u inozemstvu trebalo prikupiti oko pola miliona maraka, nekima se činilo da je to donkihotovska borba, da se ne može prikupiti toliki novac. Elvir, srećom, nije mislio tako. Borio se. U pomoć su priskočili mnogi. Uključilo se Udruženje “Korak”, mediji i svi znani i neznani. Novac se prikupljao na ulicama, otvoren je humanitarni telefonski broj, održavani koncerti i drugi kulturni sadžaji, turniri i drugi humanitarni događaji. Skupljala se marka po marka. Uključili su se i bh. reprezentativci Elvir Rahimić, Miralem Pjanić Vedad Ibišević. Novac je prikupljen.

Za sve to vrijeme Aldina je bila podvrgnuta medicinskom tretmanu i mnogobrojnim terapijama. Nakon nekog vremena Aldinino zdravstveno stanje se počelo popravljati. Iz dana u dan bivalo joj je sve bolje. Na kraju. Bolest je pobijeđena; Aldina i Elvir su zavbršili pred matičarem. Pred brojnim prijateljima i pozanicima rekli su jedno drugome sudbonosno DA i ostvarili svoje snove.

Pjanić: Najdraže vjenčanje

Osim pred matičarem, Aldina i Elvir su obavili i šerijatsko vjenčanje pred Miralemom ef. Pjanićem u džamiji u Gornjim Raincima.

– Obavio sam mnoga šerijatska vjenčanja, ali ovo mi je zasigurno najdraže vjenčanje. Nadam se da će dugo, dugo živjeti u sreći i rahatluku i izroditi dosta djece, kazao nam je Miralem ef. Pjanić, imam u Gornjim Raincima i predjednik UG „Korak“, koje je sa svim svojim članovima dalo veliki doprinos u akciji prikupljanja pomoći za Aldinu Sarajlić.

 

aldina 1

aldina 2

aldina 3

About redakcija novina

Scroll To Top