Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Predsjednik FK Bosna igračima plaće isplatio od sopstvenih sredstava

Predsjednik FK Bosna igračima plaće isplatio od sopstvenih sredstava

Fudbaleri kalesijske Bosne u novu sezonu ulaze bez potraživanja prema klubu, a sve zahvaljujući predsjedniku kluba Seadu Džafiću koji je jučer isplatio sva dugovanja igračima.

sead_plate2

Naime, Džafić je jučer iz sopstvenih sredstava preko 5.000 KM dao igračima Bosne od kojih očekuje da se na terenu ponašaju fer i korektno i da pruže svoj maksimum u utakmicama koje dolaze.

“Ja evo već drugi put intervenišem kako bi klub opstao i dalje. Općina Kalesija ove igrače ne želi da pomaže iako je riječ o gradskom klubu. Ovo su djeca iz Kalesije, a ne iz Afrike, tako da bi se u cijelu priču trebali svi više uključiti”, kazuje za NEON Televiziju Sead Džafić.

sead_plate

“Mi smo zaista oduševljeni ovim gestom. Više nama treba ovakvih ljudi kao što je Sead Džafić koji imaju mogućnost da klubove vode i da ih uvedu i u veći rang. Svjedoci smo da je Azmir Husić preporodio Slobodu, to je najavio i predsjednik sa Bosnom ukoliko mu se dozvoli i pruži mogućnost”, istakao je trener FK Bosna Ibro Mahmutović.

Sead Džafić inače vlasnik kompanije UNIS TOK ne krije planove da želi Bosnu u većem rangu, i najavio je čim se izmjeni Zakon o sportu on će privatizirati ovaj klub i od njega napraviti momčad za takmičenje na nivou BiH.

sead_plate1

About redakcija novina

Scroll To Top