Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Safet Selimbašić, sedmogodišnji nogometni talenat: Uzor mu je Miralem Pjanić

Safet Selimbašić, sedmogodišnji nogometni talenat: Uzor mu je Miralem Pjanić

Na hiljade i hiljade bosanskih dječaka od najranije mladosti treniraju nogomet i sanjaju da, kad za to dođe vrijeme, postanu veliki i slavni nogometaši. safetMnogo je njih koji nogometnu abecedu uče u nekoj od evropskih država. Jedan od takvih je i Safet Selimbašić, koji ima tek sedam godina i trenira u selekciji U-8 FC Red Bull iz Salzburga, klubu koji ima jednu od najjačih nogometnih akademija u Austriji.

Kao što se dobra muzičar prepoznaje nakon samo nekoliko odsviranih nota, tako se i kod mlađahnog Selimbašića već pri prvim kontaktima sa loptom prepoznaje izraziti talenat. Iako ima samo 7 godina, Safet Selimbašić već posjeduje zavidnu tehniku, maštu i intaligenciju u igri, precizan šut. Jedan od njegovih kvaliteta je snažan osjećaj za igru i kreativnost, pa se već i u ovim godinama nameće kao lider u ekipi.

Dječak Selimbašić  potiče iznogometne loze; njegov otac Elvir Selimbašić je svojevremeno bio i kapiten u  omladinskim selekcijama Salzburga, a amidža Edin Selimbašić je trenirao i igrao u Ridu.

Od evropskih klubova Safet je veliki fan madridskog Reala, a njegov nogometni uzor je bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

About redakcija novina

Scroll To Top