Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Udareni temelji novog mosta prema Gojčinu

Udareni temelji novog mosta prema Gojčinu

Nakon nešto više od tri mjeseca od kako je voda uništila most na rijeci Spreči, danas su udareni temelji za novi most koji će povezati Gojčin, Jelovo Brdo i Zelinu sa centrom Kalesije. Izvođač radova je kalesijska firma Unis-Tok, a sav novac za izgradnju obezbjedio je Sead Džafić sa kojim smo danas i razgovarali.

most11-300x147Kako je za naš portal kazao Džafić radovi bi trebali biti okončani za mjesec dana, a most će biti dug 15 a širok 4.5 metra. Ono što će biti novina u odnosu na prijašnji svakako je i ljepši pristup.

“Malo smo pomjerili temelje mosta tako da nećemo više imati oštru krivinu kao prije što je bio slučaj. Ovaj most će imati ljepši prisup iz oba pravca”, istakao je Džafić.

Riječi hvale za ovaj projekat nije krio ni Hasan Ramić predsjednik MZ Kalesija centar koji se zahvalio Džafiću na svemu urađenom te je kazao da će on kao predsjednik nastaviti razgovore sa privrednicima u Kalesiji kako bi centar poprimio drugačiji i ljepši izgled. On ističe da će uskorio uslijediti i novi projekti, poput izgradnje školske sale u sklopu Osnovne škole Kalesija čiju će izgradnju finansirati upravo privrednici.

Sead Džafić nam nije želio otkriti o kojoj sumi novca je riječ kada je u pitanju izgradnja mosta, ali pretpostavlja se da će krajnja cifra biti oko 110 hiljada KM, što će Džafića svrstati u red onih koji su najviše pomogli Kalesiji.

most3

most2

About redakcija novina

Scroll To Top