Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Fondacija “Hastor” obezbjedila 32 stipendije za učenike osnovnih i srednjih škola

Fondacija “Hastor” obezbjedila 32 stipendije za učenike osnovnih i srednjih škola

U prostorijama Općine Kalesija danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa 32 učenika sa područja naše općine koji su ostvarili pravo na stipendiju zahvaljujući Fondaciji “Hastor” koja na ovim prostorima djeluje od 2006. godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik Kalesije Nedžad Džafić koji se zahvalio Fondaciji ističući da je riječ o stipendiranju 10 učenika srednjih škola te 22 učenika iz osnovnih škola.

hastor_1

“Pa ove donacije dobro dođu s obzirom da je riječ o učenicima koji su slabijeg imovnog stanja, a postižu izvanredne rezultate. Riječ je o stipendijama u iznosu od 100 KM za učenike osnovnih škola i po 150 KM za učenike srednjih škola na mjesečnom nivou”, govori za NTV načelnik Nedžad Džafić.

Ono što raduje svakako je i podatak da će ova Fondacija stipendirati i studente, a riječ je o mjesečnom primanju u iznosu od 250 KM.

Samra Bećić je trenutno studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli, a od prve godine srednje škole korisnik je stipendije ove fondacije.

hastor_2

“Hvala Fondaciji “Hastor” jer su svojim sredstvima pomogli moje školovanje i moj put ka uspjehu odnosno boljoj budućnosti. Sada sam volonterka u ovoj organizaciji i radimo mnoge radionice sa onima koji tek postaju stipendisti”, priča Bećić.

hastor_3

Stipendiju ove Fondacije šest godina je koristila i Nemina Imamović koja ističe da je riječ o sredstvima koja su mnogo pomogla pri nabavci knjiga i drugih stvari koje su joj trebale u toku školovanja. Ona se također zahvalila fondaciji ističući da je sada volonter u istoj i da želi i drugima d apomogne da postanu dio pobjedničkog tima.

Ono što je vrijedno pomena svakako je i podatak da Fondacija “Hastor” za svoje stipendiste obezbjeđuje i nagrade odnosno trinaestu stipendiju ukoliko na kraju školske godine postignu bolji uspjeh nego godinu ranije.

About redakcija novina

Scroll To Top