Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / FOTO: Sve spremno za asfaltiranje puta “Vukovije-Krivača”

FOTO: Sve spremno za asfaltiranje puta “Vukovije-Krivača”

Danas je premijer Vlade Tuzlanskog kantona Bego Gutić predao dokumente o asfaltiranju puta na dionici Vukovije-Krivača, tačnije, dijela puta koji prolazi pored farme “Spreča” i proizvođača namještaja “Prima Sofa”. Riječ je o projektu čija je vrijednost 300.000 KM, od čega je 100.000 KM finansirala Vlada Tuzlanskog kantona, 100.000 KM privrednici i 100.000 KM će biti obezbijeđeno iz budžeta Općine Kalesija.

Spreca farma (8)

Predavanju dokumenata prisustvovali su i predstavnici Općine Kalesija, Ismet Mešić i Esad Čanić, te ministar trgovine, turizma i saobraćaja Vlade TK-a Mirsad Gluhić.

-“Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku o sufinansiraju ovog projekta. Ja se nadam da će izvođači brzo završiti radove i da će ova cesta biti od koristi i stanovnicima i privrednicima ovog kraja”, kazao je Gluhić.

farma spreča

Ismet Mešić ovom prilikom rekao je da je ovo veliki dan za općinu Kalesiju, te da se na ovom projektu radi već petnaest godina.

-“Danas smo zaokružili finansijsku konstrukciju, vrlo je to važno zato što ćemo kvalitetnije spojiti općinu Živinice sa općinom Kalesija i ujedno će se stvoriti u Farmi “Spreča” bolje okruženje. Mogli ste vidjeti kolika je prašina na voćnjacima, a ovim putem ćemo omogućiti da se poljoprivreda na dobar način razvija”, govori Mešić.

Spreca farma (7)

On osim toga ističe i da će put biti asfaltiran do mosta na rijeci “Gribaci” i da imaju sve uslove za raspisivanje javnog poziva za izvođače radova.

Također, ovih dana bi trebao i započeti projekat na saniranju puta na dionici “Kikači-Tuzla”, nekadašnjeg puta koji je spajao općinu Zvornik sa Tuzlom.

Spreca farma (11)

-“Mi smo aplicirali i sanaciju puta Kikači-Vis Požarnica i Vlada TK nam je odobrila 20.000 KM. Naše učešće će također biti u ovom projektu i veoma je važno da ova putna dionica bude prohodna. Za sad se radi o makadamskoj dionici, a mi ćemo u narednom periodu i asfaltirati ovaj put”, naglašava Ismet.

Mirsad Gluhić ministar Vlade Tuzlanskog kantona za ministar trgovine, turizma i saobraćaja kazao je da će Vlada na potpuno transparentan način pomoći građanima lokalnih zajednica.

About redakcija novina

Scroll To Top