Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / VIDEO/FOTO: Slikari na Kušlatu

VIDEO/FOTO: Slikari na Kušlatu

kuslat8

Radom slikara na Kušlat okončana je 7. likovna kolonija KLIK „Džafići 2017“. Ovime je ujedno označen i završetak kulturno-vjerske manifestacije „Kušlat“, koju organizira MIZ Zvornik. Osim JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u organizaciji ovogodišnje likovne kolonije učestvovali su još i „Hamidović“ doo, Udruženja za mir, obrazovanje i kreativnost Tuzla, Medžlis IZ Zvornik i ljubitelja umjetnosti kalesijskog naselja Džafići.

Općina Kalesija je bila pokrovitelj ove likovne kolonije.

kuslat

Mustaf Muharemović, predsjednik MIZ Zvornik, zadovoljan je organizacijom likovne kolonije na Kušlatu. Zadoovooljni su i slikari koji su radili u prekrasnom ambijentu i krajoliku oko džamije na Kušlatu.

Fikret Jahić – Vršanin, istaknuti bh. Slikar, kaže da je Kušlat vrlo inspirativan za sve umjetnike, a posebno za slikare.

amela

Umbijentom su bili oduševljeni i slikari Mirsad Telalović, Mersada Nurrudina Agović, Amela Čejvanović, Edin Skomorac, Mehmed Šišić – Šiško…

Uz već afirmisane slikare, bili su i kalesijski osnovci. Među njima je bila i Amna Imamović, učenica OŠ Kalesija.

kuslatamna

– Bila sam i u Džafićima i na Kušlatu. Prelijepo je ovo iskustvo za nas učenike. Posebno je vrijedno to što smo mogli da učimo od starijih slikara, kazala je Amna Imamović.

Pogledajte prilog RTV TK:

kuslat fahre kuslat kuslat1 kuslat7 kuslat10 kuslat11 kuslat12 kuslat13 kuslat14 kuslat16 kuslat21 kuslat22 kuslatamna kusplat polazak

 

About redakcija novina

Scroll To Top