Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Premijer Bego Gutić obišao MSŠ Kalesija: Pohvala za projekte direktora Mersada Hasanovića

Premijer Bego Gutić obišao MSŠ Kalesija: Pohvala za projekte direktora Mersada Hasanovića

Premijer u Vladi Tuzlanskog kantona Bego Gutić zajedno sa ministrom obrazovanja Izetom Jagodićem obišao je danas MSŠ Kalesija, gdje je posjeta_1-300x225razgovarao sa direktorom Mersadom Hasanovićem o problemima, ali i o projektima koje je ova ustanova realizirala.

Premijer Gutić je zvanično u promet pustio i obnovljene svlačionice, te filskulturnu salu koju pored učenika koriste i mnogi sportski klubovi sa područja naše općine.

„Meni je drago da sam danas obišao MSŠ Kalesija i da sam vidio šta je sve urađeno. Ovo je dokaz da se može dosta uraditi ako imate direktora koji zna da radi posao“, govori premijer Bego Gutić.

On je na „račun“ direktora Mersada Hasanovića uputio mnoge pohvale za sve što je urađeno, a također je obećao da će se u narednom periodu povećati sredstva kada su u pitanju kapitalna ulaganja u obratzovne ustanove u TK.

Pohvale je imao i ministar Izet Jagodić koji je istakao da je MSŠ Kalesija jedina koja ima solarne kolektore i zagrijavanje sale što će donijeti uštede i do 20 posto. On je obećao i da će naredne godine preko projekata Ministarstva za prostorno uređenje dosta sredstava se uložiti u sređivanje škola odnosno njihovog vanjskog izgleda.

POSJETA_3

„Mi smo počastvovani što je MSŠ Kalesija danas bila domaćin posjete premijeru i ministru. Mi smo treća škola u TK koju su oni obišli danas“, kazao je direktor MSŠ Kalesija Mersad Hasanović.

Pitali smo premijera Begu Gutića i da li će biti smjena direktora iako su iza njih dobri rezultati.

„Mi naravno nećemo “dirati” direktore koji imaju dobre rezultate odnosno koji su radili, a njihov rad će ocijeniti Upravni odbor škole“, istakao je Gutić.

posjeta_2

About redakcija novina

Scroll To Top