Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Uskoro u Kalesiji polaganje vozačkih ispita

Uskoro u Kalesiji polaganje vozačkih ispita

Općina Kalesija već duže vrijeme vodi aktivnosti na otvaranju ispitnog mjesta za polaganje ispita za vozače, te je Načelnik općine Kalesija Rasim Omerović uputio zvaničan zahtjev nadležnom Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK za otvaranje ispitnog mjesta u Kalesiji.

parking2-300x168Kandidati za polaganje vozačkog ispita sa područja općine Kalesija i Sapna, ovaj ispit će moći uskoro plagati u Kalesiji.

Ovih dana se očukuje dolazak nadležne Komisije imenovane od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i Ministarstva unutrašnjih poslova TK, da utvrde da li u općini Kalesija postoje neophodni uslovi koje treba da ispunjava ispitno mjesto.

Sa ciljem ispunjavanja naophodnih uslova, općinski načelnik je Općinskom vijeću po hitnoj proceduri predložio donošenje Odluke o utvrđivanju poligona za polaganje ispita iz upravaljanja motornim vozilom i ulica za osposobljavanje vozača motornih vozila iz upravaljanja motornim vozilom, a također se vrše pripreme za obilježavanje ulica u Kalesiji nephodnom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

About redakcija novina

Scroll To Top