Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Žene iz SDA sakupile 330 paketa za izbjeglice iz Sirije

Žene iz SDA sakupile 330 paketa za izbjeglice iz Sirije

330 paketa sa namirnicima, vrijednosti preko 8.000 KM sakupile su žene iz Asocijacije Stranke demokratske akcije za svega dva dana, a sve za pomoć izbjeglicama iz Sirije koje se nalaze u Srbiji.

Naziv akcije koja je provedena na području Kalesije nosio je naziv “Žena ženi”, a zadovoljna prikupljenim namirnicama bila je predsjednica Asocijacije žena Dina Šmigalović.

“Hvala svima onima koju su pomogli ovu akciju. Prikupili smo potrebne namirnice za naše majke, sestre iz Sirije koje su u Srbiji i koje su pobjegle iz svoje države zbog rata bez ičega. Ovo je naš mali dio pomoći i naravno nastavićemo da radimo sve da se ovake akcije provode i u narednim danima”, govori za NTV Dina Šmigalović.

sda_paketi1

Dina Šmigalović je pozvala i druge organizacije i žene sa područja Kalesije da se priključe ovim akcijama te da zajedno sa ženama iz SDA rade na prikupljanju pomoći za ugrožene.

“Ja moram da pohvalim i predsjednika stranke Halila Jahića čiju smo podršku imale za ovaj humani projekat, a tu je bila i pomoć načelnika Kalesije Nedžada Džafića”, istakla je Šmigalović.

sda_paketi2

Paketi su danas iz kancelarije Stranke demokratske akcije prevezeni u Tuzlu u partnersku organizaciju “EC Nahla”, čija se predsjjednica Lutvija Alibašić zahvalila ženama iz SDA te pohvalila njihov rad na terenu gdje su prikupljani paketi pomoći.

sda_paketi8

Riječi hvale za sve urađeno imao je i predsjednik stranke Halil Jahić koji je rekao da će SDA uvijek biti podrška i ženama i mladima kada su u pitanju ovakve i slične akcije.

“Hvala svim našim aktivistkinjama koje su izdvojile svoje vrijeme i po MZ vršile prikupljanje sredstava ali i namirnica za izbjeglice. Trebamo se samo sjetiti da je na ovaj način i nama prije dvadesetak godina prikupljana pomoć”, priča Jahić.

sda_paketi5

Ovo je kako navode žene samo početak aktivnosti u organizaciji SDA, u narednom periodu uslijedit će akcije za socijalno ugrožene u Kalesiji, ali i edukacije za žene, radionice te kursevi, ali i prekvalifikacija žena.

“Naša vrata su otvorena za sve, pozivamo mlade da nam se priključe jer svojim idejama mogu doprinjeti boljoj i ljepšoj Kalesiji”, zaključio je na kraju razgovora predsjednik Halil Jahić.

sda_paketi4

sda_paketi6

sda_paketi9

About redakcija novina

Scroll To Top