Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Kalesija: U četvrtak “Dan roze vrpce”

Kalesija: U četvrtak “Dan roze vrpce”

Udruženje “Ženo, majko, sestro” koje okuplja žene oboljele i liječene  od karcinoma dojke organizuje manifestaciju “Dan roze vrpce” u Kalesiji.  Manifestacija će se održati 26.10.2017 (četvrtak) na platou BKC “Alija Izetbegović” Kalesija od 11:00 do 13:00 sati.

Roze vrpca je zaštitni znak – simbol borbe protiv karcinoma dojke a samim održavanjem manifestacije te podjelom roze vrpce i brošura vezane za bolest,  članice Udruženja “Ženo, majko, sestro”obilježavaju i Svjetski dan borbe protiv karcinoma dojke.

Oktobar je mjesec u toku kojeg se širom svijeta promoviše borba protiv karcinoma dojke. Karcinom dojke je najčešća maligna bolest ženske populacije i čini 16% svih malignih bolesti kod žena. Zbog toga je veoma važno govoriti o ovoj bolesti, podjećati na posjledice raka kako bi što više žena obavilo pregled, i ako ima potrebe na vrijeme počele sa liječenjem, jer su tada šanse za izlječenje dosta veće.

Organizatori manifestacije pozivaju građane da u četvrtak budu ispred BKC-a, stave roze vrpcu i podrže heroine koje se bore sa ovom opakom bolešću.

Manifestacija “Dan roze vrpce” obilježava se pod motom “SAMO DA RAKA NE BUDE”.

About redakcija novina

Scroll To Top