Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Udruženju “Osmijeh nade”, uručeni poklon paketi

Udruženju “Osmijeh nade”, uručeni poklon paketi

Alma Džafić-Tarabić danas je Udruženju koje okuplja djecu sa posebnim potrebama “Osmijeh nade” uručila 76 paketa, kao i 11 posebnih paketa za djecu koja su ostvarila zapažene rezultate na specijalnoj olimpijadi.

“Hvala Almi koja je uvijek tu i uvijek pomaže našim članovima. Pored nje u pomoć se nebrojeno puta do sada uključio i njen otac Sead”, govori za NTV Fadil Smajlović predsjednik Udruženja “Osmijeh nade” Kalesija.

osmijeh_5

On poziva i druga privredna društva da slijede primjer Džafića i da donesu osmijeh na lice djeci sa posebnim potrebama.

Alma je pohvalila uspjeh djece koji su postigli na takmičenjima te im poželila da naredne godine budu još bolji, a ona će biti tu da ih nagradi.

osmijeh_4

Predstavnici “Osmijeha nade” u znak zahvalnosti za sve što je do sada učinila za pomoć ovom udruženju su na kraju Almi Džafić-Tarabić dodijelili i zahvalnicu.

osmijeh_7

Fadil ističe da je radostan kada vidi da su djeca iz udruženja nasmijana, kada vidi da postižu rezultate jer je to dokaz da se sa njima radi i da u udruženju oni imaju drugi dom. Podsjećanja radi, predstavnici Osmijeha nade postiglu su zapažene rezultate na olimpijadi, a u Kalesiju su se vratili sa zlatnim, srebrenim i bronzanim medaljama.

osmijeh_1

osmijeh_6

osmijeh_3

osmijeh_2

 

About redakcija novina

Scroll To Top