Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Direktor Fonda za povratak posjetio Kalesiju i Jeginov Lug

Direktor Fonda za povratak posjetio Kalesiju i Jeginov Lug

Danas je u Kalesiji, u radnoj posjeti, boravio direktor Fonda za povratak Bosne i Hercegovine, Nebojša Švraka.

Direktor Fonda,  je u okviru posjete obišao naselje Jeginov Lug kako bi se na licu mjesta uvjerio u realizaciju aktivnosti u sklopu projekta sanacije i rekonstrukcije puta na dionici Međaš – Jeginov Lug. Vrijednost projekta uređenja puta je oko 10.000 KM, a realizovan je u saradnji Fonda i općine Kalesija.

posjeta_2

Direktor Fonda je nakon obilaska naselja Jeginov Lug bio gost u kabinetu načelnika općine po ovlaštenju, Ismeta Mešića, sa kojim je razgovarao te izrazio zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta, kao i nadanju da će u Kalesiji biti još projekata koji pospješuju povratak, a koji će biti finansirani od nadležnih institucija Bosne i Hercegovine. Direktor Fonda Švraka još je istakao kako je općina Kalesija veoma uspješno, kvalitetno i blagovremeno ispunila svoje obaveze iz ovog projekta.

Načelnik Mešić, također je izrazio zadovoljstvo zbog okončanog projekta sanacije i rekonstrukcije puta za Jeginov Lug čime je u velikoj mjeri pružena pomoć povratnicima, raseljenim licima i građanima stradalim u poplavama i klizištima koji trenutno žive na ovom području. Također, Mešić je iskazao potrebu i očekivanja da će se nastaviti uspješna saradnja općine Kalesija sa Fondom za povratak BiH, kao i sa svim ostalim nadležnim institucijama za povratak izbjeglih i raseljenih lica.

 

About redakcija novina

Scroll To Top