Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Radovi u Kalesiji: Nakon mosta, radit će se trotoari i pasarela u Gornjim Raincima

Radovi u Kalesiji: Nakon mosta, radit će se trotoari i pasarela u Gornjim Raincima

Ministar saobraćaja i komunikacija FBiH Enver Bijedić (SDP)  jučer, u petak, posjetio je Kalesiju, gdje je obišao radilišta na magistralnom putu M4 Tuzla – Kalesija – Zvornik. Prvo je u Tojšićima obišao lokaciju na kojoj su nedavno okončani radovi na izgradnji potpornog zida, a potom je u Gornjim Raincima obišao radnike koji su i u ovim zimskim uvjetima izvodili radove na na izgradnji mosta.

1483507_10202170585360626_1481816078_n

Sa njim u pratnji su bili i Ramiz Zahirović (SDP), poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH,  i Dževad Hadžić (SDP), poslanik u Skupštoni Tuzlanskog kantona.

– Ovo su samo neki od projekata koje radimo u cilju povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju. Tih projekata će biti još na području ove općine jer to Kalesija i Tojšići zalužuju. Mora biti pravednija raspodjela sredstava iz Federalne direkcije cesta. Do sada to nije bio slučaj, kazao je ministra Enver Bijedić, koji je govorio i o projektima koje Direkcija cesta FBiH radi u drugim gradovima.

Spomenuo je i izgradnju dva vijadukta i tunela na putu Sarajevo – Tuzla, čime će ovaj put biti skraćen za desetak kilometara.

Dževad Hadžić je najavio da će se u Kalesiji nastaviti sa izgradnjom trotoara duž magistralnog puta, te da će se raditi i pasarela iznad magistralnog puta kod škole u Gornjim Raincima.

About redakcija novina

Scroll To Top