Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Šef Misije OSCE-a posjetio Kalesiju

Šef Misije OSCE-a posjetio Kalesiju

Općinu Kalesija posjetio je šef Misije OSCE-a u BiH Džonatan Mur (Jonathan Moore), koji je sa kalesijskim načelnikom Rasimom Omerovićem, između ostaloga, ponajviše razgovara o posljedicama poplava i klizišta koja su zadesila ovu općinu.

– Mi blisko pratimo situaciju na terenu u svim općinama i želimo svojim očima da vidimo šta se dešava. Kalesija je pretrpljela velike štete klizištima, zato smo danas tu. Često su moje kolege dolazile ovdje i razgovarale sa načelnikom o mogućnosti obezbjeđivanja donacija, kazao je Džonatan Mur, dodajući da je zadovoljan brojem povratnika u Kalesiju, ali je primijetio da i Kalesija ima problem sa velikim brojem nezaposlenih.

jonathan1-300x168Džonatan Mur je istakao i nadu da će se vlast u BiH što prije formirati, kako bi se pokrenule aktivnosti na putu BiH ka Evropskoj uniji, te na jačanju pravosuđa i spriječavanju korupcije.

Načelnik Omerović je izrazio zadovoljstvo što šef Misije OSCE-a obilazi i manje općine, te naglasio da je Kalesija do sada sa OSCE-om uvijek imala dobru saradnju.

Omerović se požalio i da se sredstva za pomoć ugorženim od klizišta ne troše prema prioritetima.

– Mi smo dobili srdstva za uređenje korita rijeka, a mislim da bi bilo bolje da se prvo sva raspoloživa sredstva preusmjere za izgradnju kuća. Zima ide, ljudi još nemaju krova nad glavom, a mi sredstva moramo usmjeriti tamo gdje su namijenjena, kazao je Rasim Omerović.

About redakcija novina

Scroll To Top