Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Izbor nogometaša godine za 2014: Najbolji Semir Mujkanović i Mladost iz Kikača

Izbor nogometaša godine za 2014: Najbolji Semir Mujkanović i Mladost iz Kikača

U organizaciji Nogometnog saveza Kalesija održana je manifestacija Izbor nogometaša godine za 2014. godinu. U konkurenciji je bilo više od 300 igrača svih uzrasta. mujkanovicZa najboljeg nogometaša 2014. godine proglašen je Semir Mujkanović, kapiten i najbolji igrač Mladosti iz Kikača, člana prve Kantonalne lige TK. Mujkanović je, prije Kikača, igrao i za tuzlansku Slobodu, sarajevski Željezničar i zvorničku Drinu. Najbolji trener je Šefik Imamović, trener FK „Mladost 78“ iz Donjih Vukovija i u ŠF „Respect“ Kalesija.

Uložio 100 hiljada maraka

U kategoriji juniora najbolji je Armin Atlagić, a u konkurenciji kadeta najbolji je bio Safet Križevac, obojica iz kalesijske Bosne. Epitet najboljeg pionira zaslužio je Amel Mujkić, član ŠF „Respect“. I titula najboljeg pjetlića pripala je članu „Respecta“, Dini Alibašiću.

U ekipnoj konkurenciji najuspješniji klubovi su bili „Mladost“ iz Kikača u senirskoj konkurenciji, kalesijska Bosna je bila najbolja u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, „ŠF „Respec“ u pionirskoj i FK „Rainci Gornji“ su bili najbolji u konkurenciji pjetlića.

Karić, Bešlić, Hodžić

Priznanje za najboljeg sportskog radnika pripalo je Senadu Mujkanoviću, predsjedniku FK „Mladost“ iz Kikača, koji je u klub uložio oko 100 hiljada maraka. Specijalna priznanja dodijeljena su Suadu Bešliću i Elvisu Hodžiću, Kalesijcima koji žive i rade u Njemačkoj i pomažu našim klubovima, te Avdi Kariću, vlasniku firme ”Obnova ZK” Caparde koji je ovogodišnji godine sponzor dječije nogometne lige općine Kalesija.

Muhamed Avdić, predsjednik Nogometnog saveza TK-a i Nogometnog saveza Kalesije, istakao je nadu da će ova priznanja biti podstrek svima da budu još bolji i uspješniji. Istu nadu je izrazio i Senad Mujkanović, koji se zahvalio u ime nagrađenih.

Priznanja su uručili općinski načelnik Rasim Omerović, predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Džafić, Muhamed Avdić, predsjednik NS TK-a, Hazim Jusufović, Juso Poljaković, Enes Hasanović.

About redakcija novina

Scroll To Top