Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Ko će biti novi načelnik Kalesije?

Ko će biti novi načelnik Kalesije?

nacelnici

Aktuelni načelnik Kalesije Rasim Omerović zahvaljujući kompenzacijskoj listi Stranke demokratske akcije odlazi u Sarajevo, odnosno u Parlament FBiH. Mnogo je kanidata koji žele naslijediti njegovu fotelju, a čini se da ih ima i previše u Stranci demokratske akcije gdje se još nisu dogovorili ko će biti kanidat za ovu funkciju.

Kako saznajemo od nekoliko izvora bliskih Stranci demokratske akcije najbliži kandidaturi je Zijad Kulanić, no nije isključena ni mogućnost da to bude Nedžad Džafić, ali konačna odluka još nije donesena. Ukoliko se desi da Izvršni odbor stranke da povjerenje i kandiduje Nedžada Džafića, prema najavama nekih Zijad Kulanić bi opet mogao biti kanidat za načelnika ali kao nezavisni. Slična situacija u SDA je napravljena i prošle izbore u Sapni.

Dok se u SDA-u “lome”, u Socijaldemokratskoj partiji je već odlučeno. Njihovo kandidat za načelnika je dr. Muhamed Osmanović iz Gornje Kalesije. On se nada da će uspjeti ostvariti pobjednički rezultat te da će SDP imati načelnika. Podsjećanja radi njihov kandidat Dževad Hadžić posljednji put je poražen od Rasima Omerovića za svega četrdesetak glasova razlike.

U utrku za načelničku funkciju kako sada stvari stoje uključit će se i Sead Šehić-Šeha uposlenik Doma zdravlja Kalesija i nekadašnji vijećnik kojeg će kandidovati Komunistička partija. On je široj javnosti poznat kao čovjek koji je bez dlake na jeziku pričao o nepotizmu, korupciji i drugim neregularnostima u Kalesiji, a u vrijeme februarskih i martovskih protesta često je na ulicama viđan sa transparentima protiv sadašnje vlasti, a i čovjek je koji je čekićem polupao automobil Hazima Jusufovića pomoćnika načelnika Kalesije.

(kalesijaonline)

About Dopisnik Kalesijskih

Scroll To Top