Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Mirsad Selimović demantuje na netačne izjave načelnika Seada Džafića

Mirsad Selimović demantuje na netačne izjave načelnika Seada Džafića

(Ukoliko imate argumente i hrabrosti  javno Vas pozivam na otvorenu debatu „  face to face „ da iznesemo ko vrši političku trgovinu a ko je sprovodi i podržava)

mirsad_selimovic

Uvaženi načelniče!!!

Poštivajući funkciju prvog čovjeka općine Kalesija imam obavezu da Vas informišem o tome da imate vrlo loše i netačne izvore informisanja bar kada je moja malenkost i BPS u pitanju.

Prozivati bilo koga sa paušalim i neprovjerenim informacijama dovodi Vas kao ličnost a i poziciju koju obnašate na nivo da ste neodgovorni prema dužnosti koju obnašate. U svom  gostovanju na Neon televiziji iznijeli ste nekoliko paušalinih i netačnih informacija te koristim ovu priliku da Vas informišem:

Mirsad Selimović nije nikada bio niti u jednoj političkoj partiji osim u BPS-u, za razliku od Vas ( a iznijeli ste da sam promijenio nekoliko partija). Sve što sam ostvario u životu skupo me koštalo, prvenstveno zahvaljujući indirektno i Vama kao nekome ko je u tom periodu, dok sam se ja usavršavao u struci, pripadao političkoj partiji koja nije dozvoljavala napredovanje mnogim zbog političke nepodobnosti.

Kao prvi samofinasirajući specijalizant u BiH završio sam četverogodišnju specijalizaciju vlastitim sredstvima bez ičije pomoći, mada je bilo pokušaja osporavanja i toga.

U politiku sam ušao sa pokušajem nastojanja da mijenjamo dotadašnjeloše stanje koje ste indirektno i Vi kreirali kao pripadnik prethodne političke partije, a danas plaćamo posljedice tog Vašeg sudjelovanja u tadašnjoj politici.

Mirsad Selimović se bavi humanim poslom i svakodnevno pomaže mnogim ljudima, naročito građanima Kalesije, dajući im mnogo više od onoga da mogu preživiti 24 h. O našim inicijativama i pomoći Kalesiji djela govore o nama a ne svakodnevna slikanja i hvalisanja za sve i svašta.

Mirsad Selimović je predsjednik Regionalne organizacije BPS Sefer Halilović sjeveroistočna Bosna i ima dužnosti i obaveze poštivanja i sprovođenja politike u skladu sa zakonskim uređenjem a ne trgovanjem kako Vi to nazivate i kako prebacujete na druge. BPS niti ranije nije imao vijećnike u Kalesiji jer su izdali, tako da nismo uopće učestvovali u Vijeću a kazali ste da smo to i prije radili. To što Vi, uvaženi načelniče nazivate trgovinom, govori o Vama da kupoprodaja vijećnika je vršena u prethodnom mandatu i nastavlja se i dalje zajedno sa Vašim aktivnim sudjelovanjem. Vi ste to potvrdili time da ste javno kazali kako ćete radi podrške vijećnika BPS-a plaćati za njih ako treba i njihove prekrštaje samo da budu uz Vas, dakle zaobišli ste zvanične predstavnike Stranke.Čestitamo načelniče na takvom potezu.

Uvaženi načelniče, BPS je politička partija parlamantarna na svim nivoima u BiH, vodi politku na prostoru cijele BiH, a Kalesija je općina gdje je BPS zahvaljujući svojoj politici ostvario 3 mandata i kao takvi vijećnici imaju obavezu poštivati politiku BPS-a i istu sprovoditi. Građani su ocjenili da vrijedi podržati ovo što mi radimo.

Da je BPS u pravu pokazat će činjenice i Vaši postupci koje ćemo ubrzo direktno i argumentovano iznijeti u javnost o tome zašto su vijećnici BPS-a spremni pogaziti i iznevjeriti nepunih 2000. glasača i  sve ono što je zajedničkim radom i pod zastavom BPS-a ostvareno u izbornoj kampanji  a ne na račun bilo koga od njih pojedinačno. Vi načelniče niste vodili kampanju BPS-a i nemate pravo razgovarati oko koalicije sa bilo kim osim legalnim predstavnicima BPS-a. Sve drugo je direktna politička trgovina koju Vi očito aktivno sprovodite.  Ukoliko nije tako, javno nas demantujte, jer niste postigli dogovor sa političkom partijom ( BPS Kalesija )  u cilju daljeg stvaranja boljih općih uslova u Kalesiji, ali ste evidentno postigli dogovor sa vijećnicima BPS-a o njihovim ličnim zahtjevima.

Mi želimo graditi Kalesiju i sve općine Tuzlanskog kantona i šire na legalan način a ne stvaranjem lažnih slika prema javnosti zaobilazeći institucije i ispunjavanjem sitnih interesa pojedinaca.

Mnogo zdravlja, sreće i poslovnog uspjeha želim Vama i svim građanima kako općine Kalesija tako i cijele BiH.

SRETNA NOVA 2017. GODINA.

Mirsad Selimović, predsjednik Regionalne organizacije BPS Sefer Halilović sjeveroistočna Bosna

 

About redakcija novina

Scroll To Top