Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Mladi reprezentativac i veliko srce: Semir Musić obradovao članove Udruženja “Osmijeh nade”

Mladi reprezentativac i veliko srce: Semir Musić obradovao članove Udruženja “Osmijeh nade”

Jedan od svakako najpoznatijih fudbalera sa područja općine Kalesija a i šire jeste Semir Musić. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, te novi igrač švicarskog Grasshoppersa iskoristio je svoj status kako bi pomogao onima koji zaista trebaju pomoć.Semir Musić
Povodom toga, Semir je danas realizirao još jednu akciju u nizu, a to je podjela novogodišnjih paketića članovima Udruženja “Osmijeh nade” Kalesija, te time još jednom pokazao da ne okreće glavu i da im sluha za probleme svojih sugrađana.

Musić je istakao kako ovo nije prva akcija koju organizuje, te da sa članovima Udruženja već godinama sarađuje.

“Organizovao sam ovo u saradnji sa članovima Udruženja, odnosno sa gospođom Amirom. Već duže vremena pomažem djeci sa posebnim potrebama, tako da ovo nije ni prva a ni posljednja akcija”, rekao je Semir.

Semir Musić

On također kaže da je bitno da i ostali građani učestvuju u ovakvim akcijama, te da ne smiju zaboravljati na djecu sa posebnim potrebama.

“Zamolio bih sve dobre ljude da pomognu ovoj djeci, kako bi se ta djeca osjećala prihvaćenom i da njihovim roditeljima ukažemo pomoć”, govori Musić.

Sedin

Osim Semira, paketiće je podijelio i Sedin Mustafić u ime organizacije “Bosnia Hilfe Buderus”, koji također već dugo godina sarađuju sa ovim Udruženjem.

“Zahvalna sam za svu pomoć koju dobijamo, nekima to ništa ne znači ali našim članovima znači mnogo. Posebno sam zahvalna Semiru Musiću, našem mladom reprezentativcu, zbog pomoći koju od njega dobijamo svih ovih godina”, govori Amira Halilović, dopredsjednica Udruženja.

Amira također govori da neće i ne može nikada zaboraviti pomoć koju su dobili u protekloj godini, te da se isto tako nadaju da će građani na njihovu djecu misliti i u novoj- 2016. godini.

Osmijeh nade

About redakcija novina

Scroll To Top