Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / „Nezavisna lista Sead Džafić“ preuzima prostorije SDA, UG „Sumejja“ ide „na ulicu“

„Nezavisna lista Sead Džafić“ preuzima prostorije SDA, UG „Sumejja“ ide „na ulicu“

Na dnevnom redu 1. redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija bit će i Odluka o o načinu i uslovima raspodjele poslovnih prostora u stambeno-poslovnoj zgradi “Stari MUP” Kalesija i poslovnoj zgradi “DOM MLADIH” Kalesija.

strankeeee

Ako vijećnici usvoje ovu odluku Nezavisna lista – Sead Džafić će dobiti dvije prostorije u zgradi „Stari MUP“, koje trenutno koristi SDA, a SDA će preseliti u prostor koji sada koristi Udruženje žena muslimanka „Sumejja“. Ova prostorija se nalazi u istoj zgradi, odmah do sadašnjih prostorija SDA. Kada je „Sumejja“ uselila u ovaj prostor, prostor je bio potpuno zapušten, neuredan… Članice UG „Sumejja“ su ga očistile i uredile u starom bosanskom stilu. Ovaj prostor ustupale su na korištenje i drugim udruženjima kada su trebali da dočekaju goste koji su u Kalesiju dolazili iz drugih gradova. Prostor je bio ustupljen i Općini kada je prije dvije godine trebalo da ugoste prijatelje iz Turske. Ovom odlukom, koju je potpisao Fadil ef. Alić, predsjedavajući Općinskog vijeća, „Sumejja“ će praktično biti izbačena na ulicu.

Inače, stranke će za korištenje ovih poslovnih prostorija plaćati cijenu od samo jedne marke po kvadratnom metru površine. Pod istim uvjetima prostorije će ovom odlukom biti dodijeljene i ostalim strankama: SDP, GDS, SBiH, BPS…

S obzirom da stranke dobijaju i određena srestva iz općinskog budžeta, malo je čudno da im se i prostor dodjeljuje za samo jednu marku po kvadratnom metru površine.

 

About redakcija novina

Scroll To Top