Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U prepunoj sali BKC-a, održana promocija knjige “Prvi osmijeh islama” Sanele Fazlić

U prepunoj sali BKC-a, održana promocija knjige “Prvi osmijeh islama” Sanele Fazlić

san

U prepunoj sali BKC “Alija Izetbegović” održana je promocija knjige  “Prvi osmijeh islama” autorice Sanele Fazlić. Nakon što je odlomak iz Kur'ana proučila Nahla Mujanović, o knjizi su govorili Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC “Alija Izetbegović”, Dženana Imširović, Nermina Baraković i autorica Sanela Fazlić.

“Prvi osmijeh islama” Sanelin je prvijenac, a prema riječima mlade autorice ideja za pisanje ovakve knjige nastala je kada je bila na prvoj godini studija. S obzirom da se susretala sa ljudima punih nerazumijevanja odlučila je napisati knjigu u kojoj pokušava skrenuti pažnju kako se treba ponašati prema drugima i da su osjećaji drugih ljudi jednako važni i kao naši.

” Ne treba da nas žalosti i oduzima elan ako je neko prema nama loš, ne trebamo negdje duboko u sebi osjećati krivicu ako neko nama blizak ne razmišlja kao mi, i nema isti stav i isto razmišljanje prema ovom prolaznom  svijetu. Jednostavno je, treba pokušati osmijehnuti se i pokušati učiniti dobro svakome, miriti ljude, i shvatiti da opraštanje nije slabost, već hrabrost”-piše između ostalog Sanela Fazlić u svojoj prvoj knjizi, a kako kaže već ima ideju za novu knjigu koju će nadase uz Allahovu pomoć ubrzo početi pisati.

Sanela Fazlić rođena je 17.3.1996. Trenutno je student na Medicinskom fakultetu, Odsjek zdravstvenih studija.

san1 san2 san3

About redakcija novina

Scroll To Top