Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Pjanić otkrio ko mu je nogometni idol iz djetinjstva te zašto je napustio Romu

Pjanić otkrio ko mu je nogometni idol iz djetinjstva te zašto je napustio Romu

Bosanskohercegovčki reprezentativac Miralem Pjanić govorio je za Corriere delo Sport uoči utakmice sa Napolijem, koja je na rasporedu večeras. Pjanić je otkrio kako mu je nogometni idol iz djetinjstva Zinedine Zidane, a upravo sada Mire nosi na leđima peticu legendarnog Francuza, koji je isti broj svojevremeno na leđima imao u dresu “Stare dame”.

MiralemPjanicJuventusvACChievoVeronaQJS_B6mOpX6l

“Moj idol bio je Zinedine Zidane, posebno iz vremena kada je igrao u Realu. Volio sam Real zbog njega, ali volim i timove poput Messijeve Barcelone. Kao dijete doći na Zidaneov nivo bila je fantazija, a sada kada igram u Juveu, to znači san dodirnuti rukom. Nadam se da ću još kao igrač rasti i da ću pomoći svom timu”, rekao je Pjanić.

Potom je govorio o periodu iz Rima.

“U Rimu sam proveo pet fantastičnih godina. Defnitivno je Roma za mene bila najvažnija u karijeri za moj razvoj. Bili smo u vrhu, igrali dobro, ali nismo mogli parirati Juventusu. Juve me želio dovesti već nekoliko godina, ali sam odbijao otići. Zbog čega sam na kraju ipak došao? Karijera fudbalera je kratka i želio sam nove izazove, a Juve je bio kao idealan izbor”, objasnio je Pjanić.

Pjanić je prokomentarisao i večerašnju utakmicu sa Napolijem.

“To će biti susret dva pretedenta za naslov. Svi se nadaju da će Juve izgubiti, pa bi zbog toga bilo još bolje pobijediti”, dodao je Miralem Pjanić.

(N.S./Sportske.ba)

About redakcija novina

Scroll To Top