Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / Refija Sakić i Irma Šabić pobjednice literarnog natječaja “Poslanik u mom srcu”

Refija Sakić i Irma Šabić pobjednice literarnog natječaja “Poslanik u mom srcu”

U prostoru divanhane u okviru medžlisa Islamske zajednice Kalesija, danas su dodijeljene nagrade najboljima koji su učestvovali na literarnom natječaju “Poslanik u mom srcu”.

medzlis_1

Na natječaj je pristiglo oko trideset radova, a najbolja u konkurenciji osnovnih škola bila je Refija Sakić iz Osnovne škole Tojšići, dok je drugo mjesto pripalo Mahiri Barčić iz Osnovne škole Gornji Rainci te treće Ajli Pašalić iz Osnovne škole Kalesija.

“Pa ja sam prezadovoljna ovom nagradom. Zaista je lijepo biti pobjednik i nastaviću naravno i dalje da pišem”, kazala je za NEON Televiziju pobjednica natječaja Refija Sakić.

medzlis_8

Kada je u pitanju kategorija srednjih škola najbolji literarni rad o poslaniku napisala je Irma Šabić, druga je bila Merima Osmanović učenica MSŠ Kalesija, a treće mjesto je Almedina Spahić iz Gimnazije “Meša Selimović2 iz Tuzle.

“Drago mi je da je naš Medžlis organizirao ovakav jedan natječaj. Iskreno moj profesor Fadil Bajrami mi je kazao da ima natječaj i on je bio podrška da se prijavim. Ja sam napisala rad poslala i evo pobjedila”, rekla nam je Irma.

medzlis_11

Medžlis Islamske zajednice na čelu sa glavnim imamom Enver efendijom Alićem i predsjendikom Medžlisa Muhamedom Avdićem uručio je zahvalnice i članovima žirija koji su radili na ocjenjivanju pristiglih radova. Prvenstveno je riječ o profesorici Selmi Mešić (OŠ Gornji Rainci) te Fahrudinu Sinanoviću (direktoru Gradske biblioteke).

“Zaista je bilo lijepo pregledati sve ove radove i vidjeti koliko djeca znaju o vjeri i životu poslanika Muhameda a.s. Znamo u kakvom vremenu živimo, djeca pišu o pjevačima i nekim emisija, zato je ovakav literarni natječaj zaista pravo osvježenje i nadam se da će MIZ istrajati i da će ovakvo nešto biti i naredne godine”, rekla je profesorica Selma Mešić.

Zadovoljan je bio i Fahrudin Sinanović koji se pohvalio brojem pristiglih radova govoreći da je dosta kvalitetnih radova pristiglo što govori da roditelji rade sa djecom i da im prenose vjeru.

Za Neon Televiziju govorio je i glavni imam Enver efendija Alić koji je istakao bitnost ovakvog pisanja, jer ono djecu “tjera” da uče o vjeri i da slijede poslanika Muhameda a.s.

“Ima tu mnogo radova i vjerujte svi su nekako posebni na svoj način. Svi koji su iste poslali su pobjednici i mi smo svima obezbjedili zahvalnice, a naravno za šest učenica koje su bile brojnije na ovom natječaju smo obezbjedili i male hedije”, ističe Ali.

medzlis_2

medzlis_3

 

About redakcija novina

Scroll To Top