Aktuelno
You are here: Home / Kalesija / U OŠ “Tojšići” održano kantonalno takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina”

U OŠ “Tojšići” održano kantonalno takmičenje iz programa “Upozoravanje na opasnost od mina”

Crvenom križu općine Kalesija pripala je čast organizatora kantonalnog takmičenja iz programa ” Upozoravanje na opasnost od mina”.

S obzirom da su učenice Osnovne škole “Tojšići” bile najbolje na općinskom takmičenju, 20.takmičenje održano je u školi u Tojšićima.

Učešće na takmičenju uzelo je 13 ekipa, iz Grada Tuzla i 12 općina TK.

“Cilj nam je da skrenemo pažnju na opasnost koju mine donose sa sobom posebno među školskom populacijom odnosno djecom koja su jedna od najrizičnijih kategorija koje mogu stradati od mina”- kazala je za NEON Televiziju Merima Sarajlić projekt koordinator u Crvenom križu TK.

Danas je Međunarodni dan volontera, sekretar Crvenog križa Kalesija  Safet Šahmanović istakao je važnost koju volonteri imaju u društvu: ” Crveni križ ništa ne bi mogao uraditi bez volontera. Oni su tu u svakom momentu. Oni su tu da pomognu u svim akcijama koje provodimo, i nijedna akcija bez njih ne bi bila uspješno realizovana. Važno je napomenuti koliko su volonteri doprinijeli i u poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu 2014.godine.”

Prvo mjesto na danas održanom takmičenju osvojila je ekipa iz Srebrenika, drugo mjesto  pripalo je OŠ “Tojšići”, dok su treće mjesto osvojili učenici iz Živinica

Pobjednici na kantonalnom takmičenju uzet će učešće na federalnom takmičenju koje će se održati u Živinicama, u subotu 9.decembra 2017.godine

About redakcija novina

Scroll To Top