Nedjelja , 28. Aprila 2024.

SDP Kalesija/ Kalesijska SDA nekada prozivala SDP da se „stidi“ imena kalesijskog BKC-a, a sada, kada to radi Asocijacija mladih SDA, „mudro šute“

93E56284-A16F-4F32-84BA-355D41F063E9

U septembru mjesecu 2018. Godine kalesijska SDA uputila je Saopćenje za javnost pod naslovom: „Zašto se SDP stidi imena kalesijskog BKC-a?“, iz razloga jer je putem plakata i Saopćenja za javnost SDP pozivao na predizborni skup u Bosanski kulturni centar u Kalesiji.

Tada su, između ostalog, govorili kako tu nema ništa sporno i čudno, te da svaka stranka poziva svoje glasače na takve manifestacije, kako bi promovisali program, održali predizborne govore ili zbog druženja.

Ono što im je tada „bolo“ oči je što na plakatima i zvaničnim pozivnicama nije stojao puni naziv ustanove, a to je Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Tada su spočitavali nam kako smo izbjegli spominjanje imena Alije Izetbegovića iz kojekakvih ideoloških razloga, odnosno da ne bi izgubili „pokojeg glasača“ kako su to oni željeli predstaviti.

Sinoć (nedjelja, 01.03.2020. godine) je u prostorijama Bosanskog kulturnog centra „Alija Izetbegović“ Kalesija održana Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije.
Na pozivnicama koje su članovi Asocijacije i pojedini vijećnici SDA u OV Kalesija dijelili putem Facebooka, kao mjesto održavanja Svečane akademije naveden je „BKC Kalesija“.

Iskreno se nadamo da ćemo dobiti odgovor da li se SDA i sada pita da li je to pokušaj minimiziranja uloge prvog predsjednika nezavisne Bosne i Hercegovine, ili, ‘pak, današnja SDA ne baštini ideje rahmetli Alije. Ko zna, možda su ideje i vrijednosti za koje se bori Asim Sarajlić zvijezda vodilja kalesijskoj SDA…

S poštovanjem,

Služba za informisanje OO SDP BiH Kalesija

Također pogledajte

U Kalesiji Obilježen Svjetski Dan Knjige I Autorskih Prava

Na Generalnoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine 23. april je proglašen kao Svjetski …