Četvrtak , 19. Septembra 2024.

SDA i SD BiH Kalesija potpisali sporazum o podršci Nerminu Mujkanoviću za načelnika

Stranka demokratske akcije Kalesija i SDBiH Kalesija potpisali su danas sporazum o zajedničkom političkom djelovanju na području općine Kalesija.

Ovim sporazumom, dvije političke organizacije obavezale su se na saradnju s ciljem očuvanja političke stabilnosti, unapređenja ekonomsko-socijalnog položaja stanovništva, te promocije i podrške kandidatu za načelnika općine Kalesija, Nerminu Mujkanoviću.

Predsjednik SD BiH Kalesija, Mirza Hadžić, dodao je: “Udruženi, imamo veće šanse da ostvarimo naše zajedničke ciljeve i poboljšamo kvalitet života u Kalesiji. Naš zajednički kandidat za načelnika, Nermin Mujkanović, dobit će punu podršku naših stranka i kompletne liste SD Kalesija”

“Ovaj sporazum predstavlja važan korak ka jačanju saradnje i zajedničkog djelovanja u interesu svih građana Kalesije. Zajedno ćemo se boriti za političku stabilnost i ekonomski napredak naše općine,” istakao je Hasan Ramić, predsjednik SDA Kalesija.

Obje stranke su istaknule da će formirati zajednički politički tim za koordinaciju aktivnosti u okviru sporazuma, a posebno za podršku Nerminu Mujkanoviću na predstojećim Lokalnim izborima.

Također pogledajte

Iz štampe izašlo novo izdanje knjige “Trag vremena” autorice Emine Mujanović iz Hrasna Donjeg

Emine Mujanović iz Hrasna Donjeg izdala je osmAM knjiga. Drugo izdanje knjige “Trag vremena” već …