Utorak , 30. Aprila 2024.

15. sjednica OV Kalesija: Na dnevnom redu i Izvještaj o radu općinskog načelnika u 2013. godini

Nedžad Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija, za četvrtak, 27. mart,  je zakazao 15. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija. Ako ne bude izmjena na samoj sjednici, vijećnici će razmatrati ukupno 12 tačaka dnevnog reda.

ov_kalesija

Prva od tih tačaka odnosi se na usvajanje odluke o rebalansu budžeta za 2014. godinu. Rebalans će se, kako je navedeno u Prijedlogu ove odluke, vršiti zbog toga što je u 2013. godini ostvaren višak sredstava u iznosu od oko 600 hiljada maraka. Ta sredstva su uglavnom namijenjena na započete, a još uvijek nerealizirane projekte iz oblasti infrastrukture. Isti projekti će se realizirati u tekućoj godini. Iz te sume sredstva će biti, između ostalog,  izdvojena i za gradnju ili rekonstrukciju vodovoda u Saračima, Lipovicama, Kundakovićima, Kikačima…

Pred vijećnicima će biti i odluka o razrješenju predsjednika i člana Općinske izborne komisije Kalesija, a odmah nakon nje i odluka o imenovanju predsjednika i dva člana Općinske izborne komisije Kalesija.

Na dnevnom redu će biti i usvajanje nekoliko izvještaja. Prvi će na redu biti Izvještaj o radu općinskog načelnika za 2013.godinu, a nakon toga i Izvještaj o radu Zajedničkog pravobranilaštva Kalesija i Sapna.  Vijećnici će razmatrati i izvještaje o radu javnih ustanova “Centar za socijalni rad” Kalesija,  “Gradska biblioteka” Kalesija,  “Dom zdravlja” Kalesija,  i BKC“Alija Izetbegović” Kalesija.

Bit će zanimljive i tačke dnevnog reda koje se odnose ma razmatranje i prihvatanje informacija o radu Općinskog suda Kalesija za 2013. godinu i informacija o radu kalesijskog Biroa za zapošljavanje sa osvrtom na stanje zapošljavanja na području općine u 2013. godini.

Vijećnicima će biti ponuđen i Plan upisa učenika u školsku 2014/2015.godinu. I, na kraju, na dnevnom redu će biti i razmatranje i donošenje Rješenja o ukidanju prava korištenja ZZ Voćar Kalesija zemljišta i nekretnina koje je do sada Voćar koristio.

Također pogledajte

Mektebsko takmičenje 2024: Ekipno najuspješniji takmičari iz džemata Dubnica, Seljublje i Prnjavor

U nedjelju, 28. aprila 2024. god., održano je mektebsko takmičenje. Najviše uspjeha su imali takmičara …