Srijeda , 22. Maja 2024.

Mandatar Umihanić dostavio Skupštini imena novih ministara u Vladi TK

Mandatar za sastav Vlade TK Bahrija Umihanić danas je dostavio Skupštini TK imena 12 ministara koji će, skupa sa njim, činiti novu Vladu TK-a, javio je dopisnik Agencije ONASA.
Tako je budući ministar unutrašnjih poslova je Midhat Dobrnjić, pravosuđa i uprave Ivana Veselčić, obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirsad Kunić, prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin, finansija Miralem Nuhanović, a ministar industrije, energetike i rudarstva Mulaga Fejzić.

Za novog ministra trgovine, turizma i saobraćaja Umihanić je, nakon obavljenih intervjua, odabrao Mustafu Isabegovića, a za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Samida Šarca.

Na spisku je i Meliha Bijedić koju je Umihanić odabrao za ministricu za rad, socijalnu politiku i povratak, zatim Jelenu Ilić koja se nalazi na poziciji ministrice razvoja i poduzetništva, te Zudin Mahmutović koji je na spisku novog mandatara predstavljen kao kandidat za ministra za boračka pitanja.

Prema aplikacijskim obrascima i rezultatima intervjua, svi kandidati su izjavili da nisu bili u organima stranaka, odnosno partija. Niko od ministara nije obavljao dužnost ministara u prethodnim vladama. Svi kandidati su u aplikacijskom obrascu napisali da se neće kandidovati na izborima 2014. godine. Pored toga, od svih minstara ću tražiti da potpišu izjave o saglasnosti da ih smijenimo sa pozicije ministra ako se njihovo ime nađe na listama za izbore 2014. godine, kazao je Umihanić.

umihanic1

Također pogledajte

Damir Džafić izabran za predsjednika Nogometnog saveza općine Kalesija

Damir Džafić iz Rainaca Gornjih je na Skupštini Nogometnog saveza općine Kalesija izabran za predsjednika …