Subota , 4. Maja 2024.

U svim džematima MIZ Kalesija pokrenuta humanitarna akcija “Dobročinstvom u susret ramazanu- otvorimo 1000 vrata”

Džemat Rainci Gornji uspješno je sproveo humanitarnu akciju i lijepim gestom pokazao da vodi brigu o svojim džematlijama.

Muftijstvo tuzlansko pokrenulo je sveobuhvatnu humanitarnu akciju za socijalno ugrožene „DOBROČINSTVOM U SUSRET RAMAZANU – OTVORIMO 1000 VRATA.“ Akcija se realizira u svim medžlisima Islamske zajednice, provodi se u džematima, a prikupljena pomoć se distribuira u istim džematima.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija humanitarna akcija “Dobročinstvom u susret ramazanu – otvorimo 1000 vrata” pokrenuta je gotovo u svim džematima i trajat će do ramazana.

U nekim našim džematima akcija je uspješno provedena. Džematlije džemata Rainci Gornji pomenutu akciju su već realizovali, te su prikupljene prehrambene artikle džematlije ovog džemata zapakovale u pakete i iste su podijelili (32 paketa – 10 paketa šehidskim porodicama, 22 paketa starijim i bolesnim).

I u ostalim džematima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija humanitarna akcija je u toku, a realizacija ove humanitarne akcije će se završiti do ramazana.

Također pogledajte

KUD “14.maj” Tojšići obilježava 45 godina postojanja i rada: Rođendanski koncert 19. maja

KUD “14.maj” Tojšići” ove godine obilježava 45 godina postojanja i rada. Tim povodom organizuju rođendanski …