Nedjelja , 5. Maja 2024.

Josip Pejaković sa predstavom “BH. STEND-DRP TRAGEDY” u Kalesiji

Monodrama “Bh. stend-drp tragedy” novi je komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih bh-  glumaca Josipa Pejakovića, koja će svoju promociju imati 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u sklopu Baščaršijskih noći.

Ova monodrama će samo nekoliko dana kasnije, tačnije 19.jula u 20:00 sati  biti izvedena i u BKC-u “Alija Izetbegović” u Kalesiji u sklopu manifestacije “Kalesijsko ljeto”.

To su na danas održanom sastanku dogovorili glumac Josip Pejaković i vršilac dužnosti direktora BKC-a “Alija Izetbegović” Fahrudin Sinanović.

“Veliko je zadovoljstvo ugostiti ovakvog čovjeka i prije svega da se zahvalim načelniku koji je zajedno sa općinom i pokrovitelj manifestacije “Kalesijsko ljeto”, koja će ove godine ponuditi za svakoga po nešto”, istakao je vd direktora BKC-a Fahrudin Sinanović.

Pejaković se sastao i sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem i njegovim savjetnikom Fikretom Suljkanovićem kojima je uručio pozivnice za monodramu istakavši da je lijepo doći u općinu o kojoj se u posljednje vrijeme govori samo dobro.

Po riječima Josipa Pejakovića, monodrama “Bh. stend-drp tragedy” govori o našoj svakodnevnici i ubijeđen je da će Kalesijci uživati u izvedbi iste. Također je kazao da očekuje da će BKC “Alija Izetbegović” Kalesija biti popunjen do posljednjeg mjesta.

Također pogledajte

PVJ Kalesija obilježava Svjetski dan vatrogasaca

Svjetski dan vatrogasaca obilježava se 4. maja.  Ovo je izuzetno važan dan za sve vatrogasce, …