Nedjelja , 5. Maja 2024.

VIDEO/FOTO: Slikari na Kušlatu

kuslat8

Radom slikara na Kušlat okončana je 7. likovna kolonija KLIK „Džafići 2017“. Ovime je ujedno označen i završetak kulturno-vjerske manifestacije „Kušlat“, koju organizira MIZ Zvornik. Osim JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u organizaciji ovogodišnje likovne kolonije učestvovali su još i „Hamidović“ doo, Udruženja za mir, obrazovanje i kreativnost Tuzla, Medžlis IZ Zvornik i ljubitelja umjetnosti kalesijskog naselja Džafići.

Općina Kalesija je bila pokrovitelj ove likovne kolonije.

kuslat

Mustaf Muharemović, predsjednik MIZ Zvornik, zadovoljan je organizacijom likovne kolonije na Kušlatu. Zadoovooljni su i slikari koji su radili u prekrasnom ambijentu i krajoliku oko džamije na Kušlatu.

Fikret Jahić – Vršanin, istaknuti bh. Slikar, kaže da je Kušlat vrlo inspirativan za sve umjetnike, a posebno za slikare.

amela

Umbijentom su bili oduševljeni i slikari Mirsad Telalović, Mersada Nurrudina Agović, Amela Čejvanović, Edin Skomorac, Mehmed Šišić – Šiško…

Uz već afirmisane slikare, bili su i kalesijski osnovci. Među njima je bila i Amna Imamović, učenica OŠ Kalesija.

kuslatamna

– Bila sam i u Džafićima i na Kušlatu. Prelijepo je ovo iskustvo za nas učenike. Posebno je vrijedno to što smo mogli da učimo od starijih slikara, kazala je Amna Imamović.

Pogledajte prilog RTV TK:

kuslat fahre kuslat kuslat1 kuslat7 kuslat10 kuslat11 kuslat12 kuslat13 kuslat14 kuslat16 kuslat21 kuslat22 kuslatamna kusplat polazak

 

Također pogledajte

PVJ Kalesija obilježava Svjetski dan vatrogasaca

Svjetski dan vatrogasaca obilježava se 4. maja.  Ovo je izuzetno važan dan za sve vatrogasce, …