Subota , 27. Aprila 2024.

Druženje uz poeziju Fikrete Selimović i slike sa kolonije „Lukavac 2017“

sisko9

U galerijskom prostoru, danas, u četvrtak, 26. oktobra, u okviru programa Kulturne manifestacije „Ikre 2017“, otvorena je izložba slika sa Likovne kolonije „Lukavac 2017“. Slikar Mehmed Šišić – Šiško, autor Izložbe, govorio je o umjetnicima čije su slike postavljene na izložbi, a riječ je o Fikretu Jahiću – Vršaninu, Eminu Skomorcu, Đulejmanu Isiću, Muhamedu Gegiću, Sakibu Lajiću, Ademu Tokiću, Radetu Babiću, Seni Bratić, Hazimu Taliću, Nataši Vukadin, Marici Kolak, Omeru Karići i Saši Bogdanu.

sisko13

Izložba, koju je otvorio bivši načelnik Dževad Tosunbegović, praktično je međunarodnog karaktera jer su zastupljene i slike umjetnika iz Slovenije.   Dogovoreno je da u narednom periodu u Lukavcu budu izložene slike sa likovne kolonije „KLIK 2017“.

fikreta

Nakon izložbe slika, u kalesijskoj biblioteci je nastavljen druženje uz poeziju Fikrete Selimović, pjesnikinje iz Živinica. Osima same autorice, o njenom pjesničkom stvaralaštvu govorile su i Amra Razić – Mujezinović i Jasmina Šabanović. Stihove Fikrete Selimović čitao je Emir Nišić. Ova promocija pjesništa Fikrete Selimović nastavak je odlične saradnje JU BKC Živinice i JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

fikreta fikreta1 fikreta2 fikreta3fikreta4 fikreta6 sisko sisko1 sisko2 sisko3 sisko4 sisko5 sisko6 sisko7 sisko8 sisko9 sisko10 sisko11 sisko12

 

 

Također pogledajte

U Kalesiji Obilježen Svjetski Dan Knjige I Autorskih Prava

Na Generalnoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine 23. april je proglašen kao Svjetski …