Nedjelja , 28. Aprila 2024.

NS Općine Kalesija: Javni poziv za predlaganje najboljih nogometaša i nogometnih ekipa u 2017. godini

nogometas-1-681x418

Nogometni savez Općine Kalesija objavio je Javni poziv za predlaganje nogometaša i nogometnih ekipa za najbolje u 2017. godini.

I

Raspisujemo Javni poziv za kandidovanje najboljih nogometaša i nogometnih ekipa na području općine Kalesija u 2017. godini.

Izbor najboljih o oblasti nogometa za 2017. godinu:

Na osnovu člana 5 Pravila za izbor nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija mogu se slati sljedeći prijedlozi za:

• Najuspješnijeg seniora 1
• Najuspješniju ekipu u seniorskoj konkurenciji 1
• Najuspješnijig trenera 1
• Najuspješnijeg sportskog radnika 1
• Najuspješnijeg juniora 1
• Najuspješniju ekipu u juniorskoj konkurenciji 1
• Najuspješnijeg kadeta 1
• Najuspješniju ekipu u kadetskoj konkurenciji 1
• Najuspješnijeg pionira 1
• Najuspješniju ekipu u pionirskoj konkurenciji 1
• Najuspješnijeg cicibana-pjetlića 1
• Najuspješniju ekipu cicibana-pjetlića 1

II

Član 3. Pravila za izbor nogometaša i nogometn ekipe općine Kalesija za vrednovanje rezultata nogometaša i nogometne ekipe utvrdio je sljedeće:
Za izbor nogometaša može se kandidovati nogometaš koji je učestvovao na takmičenjima organizovanim u okviru, općinskih, kantonalnih, federalnih i državnih takmičenja sa svojim klubom ili je bio član reprezentacije svih nivoa u Bosni i Hercegovini sa kojom je učestvovao u međunarodnim kvalifikacionim utakmicama i prvenstvima i kup utakmicama.

III

Član 6. Pravila za izbor nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija za vrednovanje rezultata nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija, tabelarno i bodovno za pojedinačnu konkurenciju utvrdio je sljedeća takmičenja:
A – međunarodna kvalifikaciona takmičenja za prvenstvo balkana, evrope i svijeta, B – prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine, C – prvenstvo i kup entiteta Federacije BiH, D – kantonalno prvenstvo i kup takmičenja, E – općinsko prvenstvo i kup takmićenje, F – članstvo državnog reprezentativca (senior, junior, kadet i pionir) i

IV

Član 7. Pravila za izbor nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija za vrednovanje rezultata nogometaša i nogometne ekipe tabelarno i bodovno za ekipnu konkurenciju utvrdio je sljedeća takmičenja:

A – prvenstvo i kup Bosne i Hercegovine
B – prvenstvo i kup entiteta Federacije BiH,
C – međunarodna kvalifikaciona takmičenja za prvenstvo balkana, evrope i svijeta,
D – kantonalna takmičenja ( KUP i liga),
E – općinska takmičenja (KUP i liga) i

Napomena: Za svaki svoj prijedlog dužni ste na osnovu člana 2 Pravila za izbor nogometaša i nogometne ekipe općine Kalesija za vrednovanje rezultata nogometaša i nogometne ekipe obezbijediti na uvid orginalne materijalne dokaze o postignutom uspijehu u 2017. godini i vaše prijedloge sa biografijom pojedinaca ili monografijom kolektiva dostaviti u predviđenom roku.
Orginalna dokumenta su predmet vraćanja odmah poslije fotokopiranja koje će se obaviti službeno. Pored sopstvene sredine mogu se predlagati pojedinci i ekipe iz drugih sportskih kolektiva.

U skladu sa ovim pozivom prijedlozi se mogu dostaviti na adresu: Nogometni savez Općine Kalesija ul. Žrtava genocida u Srebrenici br. 2 u Kalesiji.

Javni poziv ostaje otvoren do 17.11.2017. godine.

Prijedlozi koji stignu poslije utvrđenog roka ili bez materijalnih dokaza neće se razmatrati.

IZVRŠNI ODBOR

 

Također pogledajte

U Kalesiji Obilježen Svjetski Dan Knjige I Autorskih Prava

Na Generalnoj konferenciji UNESCO-a održanoj u Parizu 1995. godine 23. april je proglašen kao Svjetski …