Nedjelja , 27. Oktobra 2024.

Uspješan nastup KUD „Biser“ u Crnoj Gori: Na Prokletijama se pjevala sevdalinka i kolo zaigralo

biser2Članovi KUD,, BISER” Tojšići proteklih dana gostovali su u Crnoj Gori, u Plavu, gdje su učestovali na 19. manifestaciji ,,Dani borovnice Plav 2018“. Osim domaćina, učestvovala su i druga društva iz Sandžaka, te KUD „Biser“, kao predstvanik Bosne i Hercegovine.

biser

– Nastupali smo dvije večeri zaredom. Zadovoljstvo nam je bilo i što smo sa jednim dijelom članova učestvovali na tradicionalnom branju borovnice na Prokletijama. Boravak na planini je trajao oko 3 sata uz prelijepo druženje na visini od 1680 metara, gdje se brala borovnica, pjevala sevdalinka, igralo narodno kolo. Obišli smo i Alipašine izvore. Prema riječima svih sudionika, teško je opisati i dočarati taj osjećaj boravka u prelijepoj prirodi, kazao nam je Mehmed Hodžić, predsjednik KUD „Biser“ Tojšići.

kolo na prokletijamaPrema Hodžićevom riječima, tokom trodnevnog boravka u Plavu dogovorena je saradnja ovih društava. Dogovoreno je da u nekom narednom periodu društvo iz Plava bude gost u Tojšićima kod Kalesije. Tojšićani su za nastup u Plavu dobili mnoge pohvale od domaćina.

biser1

biser3

 

Također pogledajte

“IKRE 2024”: U petak promocija knjige “Pod lupom odškrinutih svjetova” Rasima Hadžića. Svi posjetioci će na poklon dobiti knjigu

Kulturna manifestacije “IKRE 2024” nastavlja se u petak, 25.10.2024. godine promocijom knjige Rasima Hadžića “Pod …