Četvrtak , 24. Oktobra 2024.

RSI općine Kalesija u odbojci: Polufinale izborile ekipe Fintech, Tehnoplan, Radio Feral i Dom zdravlja

  • C0BDB8F2-745E-4F32-80D3-5FCC68381F5C-681x471
  • Sportski savez općine Kalesija ne odmah nakon rata počeo sa Radničkim Sportskim Igrana (RSI) u fudbalu, a nedugo nakon toga u program je uvrštena i odbojka.
    Organiztor je Sportski savez općine Kalesija, a pokrovitelj Općina Kalesija.

U fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija počele su Radničke Sportske Igre općine Kalesija (RSI) u odbojci, u kojim su učešće uzele ekipe;
Dom zdravlja Kalesija, Feral Radio Kalesija, FinTech Kalesija, Kornišon-Bosnija Kalesija, Tehnoplan Kalesija i UNIS-TOK Kalesija.

Završena je grupna faza iz kojih su se u polufinale plasirali FinTech i Dom zdravlja iz “A” grupe te Tehnoplan i Feral Radio iz “B” grupe”.

  • Parovi polufinala RSI 2018. – odbojka;
    Dom zdravlja – Radio Feral
    Tehnoplan – FinTech

Da bi izborili polufinale ove četiri ekipe u grupnoj fazi su ostvarili plasman koji po Propozicijama ovog takmičenja omogućava nokaut fazu u borbi za prvo, drugo i treće mjesto. Rezultati grupne faze postignuti u korektnom takmičenju imaju izuzetnu draž, jer polučili su veliku borbenost i zalaganje radnika istaknutih kalesijskih firmi po rasporedu Tehno plan – Dom zdravlja 2:1, Dom zdravlja – UNIS TOK 2:0 i Tehno plan – UNIS TOK 2:0 u “A” grupi, zatim Fin-Tech – Feral Radio 0:2, Kornišon Bosnija – Fin-Tech 0:2 i Kornišon Bosnija – Feral Radio 1:1.

U polufinalnim utakmicama nas očekuju veliko uzbuđenje, s obzirom da u ekipama igraju bivši asovi kalesijske odbojke, ali i brojni rekreativci.

Polufinalne utakmice su na rasporedu u petak (31.augusta) sa početkom u 17.oo sati.

Također pogledajte

Dojava o postavljenoj bombi u školama i PS Kalesija uznemirila javnost, riječ je o lažnim prijavama

U utorak, 22.10.2024. godine, oko 15,00 sati putem telefona PS Kalesija je zaprimila prijavu, od …