Četvrtak , 24. Oktobra 2024.

RSI Kalesija 2018: Ekipa Radio Feral u finalu odbojkaškog turnira bolja od Fintecha

rsi

Radio Feral je pobjednik ovogodišnjeg odbojkaškog turnira, u okviru Radničkih sportskih igara, na području općine Kalesija. Ekipa Radija Feral je finalnoj utakmici savladala FinTech sa 2:0 u setovima i osvojila pobjednički pehar.

Treće mjesto pripalo je Domu zdravlja Kalesija.

Za najboljeg igrača proglašen je Mirsad Zulić iz pobjedničke ekipe Radija Feral.


Za prvoplasiranu ekipu Radija Feral su nastupili: Mirsad Zulić, Jasmin Požegić, Armin Karić, Mirel Karić, Muamer Đedović, Adin Fazlić, Narcis Zulić i Edin Osmanović. Trener ekipe Damir Dzafić.

U prvom polufinalnom susretu Radio Feral je savladao Dom zdravlja sa 2:0 u setovima.
U drugoj polufinalnoj utakmici Tehnoplan-FinTech, je od strane zvaničnog predstavnika ekipe FinTech uložena žalba. Organizacioni odbor za provođenje RSI Općine Kalesija u odbojci, u svojstvu komisije za vođenje ovog takmičenja, utakmicu je registrovala službenim rezultatom 2:0 u setovima u korist ekipe Fin-Tech, jer je ekipa Tehnoplana u ovoj utakmici nastupila sa više od jednog igrača koji može biti registrovan za odbojkaški klub čime je prekršila Propozicije ovog takmičenja.

Na ovogodišnjem odbojkaškom turniru viđeno je mnoštvo lijepih i atraktivnih poteza zahvljajući, prije svega, nastupima aktivnih odbojkaša, ali i onih koji su godinama igrali zapaženu ulogu u kalesijskoj odbojci. Svaka ekipa imala je mogućnost da angažuje po jednog aktivnog odbojkaša.

Tako je za prvoplasiranu ekipu Radija Feral nastupio odlični Jasmin Požegić, koji je dao najveći doprinos u osvajanju pobjedničkog pehara. U sastavu FinTech-a igrali su Mirnes Mešanović, Bajro Suljkanović, Rijad Alić, Almir Spahić, Ferid Softić i Ernit Subašić. Na klupi ove ekipe je bio Edin Glogić. Za Tehoplan su, između ostalih nastupili: Damir Mehmedović, Sabahudin Burek, Ibrahim Aljić, Haris Čanić, Semir Turić, Alija Smajić… Dom zdravlja, predvođen direktorom Muhamedom Osmanovićem, je u svojim redovima imao Vahida Hasanovića, dok su ekipu Kornišon Bosnia predvodili Mirnes Idrizović i Nedžad Imamović.

Pobjedničke pehare najuspješnijim ekipama uručio je Hazim Halilović, pomoćnik načelnika općine Kalesija.

Organizator turnira bio je Sportski savez općine Kalesija, a pokrovitelj turnira načelnik općine Kalesija.

Također pogledajte

Dojava o postavljenoj bombi u školama i PS Kalesija uznemirila javnost, riječ je o lažnim prijavama

U utorak, 22.10.2024. godine, oko 15,00 sati putem telefona PS Kalesija je zaprimila prijavu, od …